Οι εφαρμογές των Windows έρχονται και στα Chromebooks με τον τρόπο που περιμένατε.

Με τη χρήση της τελευταίας έκδοσης του προγράμματος Parallels, οι κάτοχοι Chromebooks μπορούν να τρέξουν στον υπολογιστή τους οποιαδήποτε Windows εφαρμογή, κάνοντας χρήση του emulator που παρέχει η εταιρεία μέσα από την ομώνυμη εφαρμογή που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια. Για να γίνει κάτι τέτοιο δυνατό, το Chrome OS κάνει boot μια πλήρη έκδοση των Windows 10 μέσω virtual machine προκειμένου ο χρήστης να αποκτήσει πρόσβαση σε εφαρμογές desktop. Στη συνέχεια υπάρχει δυνατότητα εκτέλεσης των Windows εφαρμογών δίπλα δίπλα με αυτές του Chrome OS αν και λόγω emulation, αναμενόμενα η απόδοσή τους δεν βρίσκεται στα επίπεδα ενός PC. 

Microsoft_Office_for_Windows_wit.jpg.d4e433f7f35504dbbc057667ca5eaf56.jpg

Το Parallels Desktop for Chromebook Enterprise όπως είναι η πλήρης ονομασία της εφαρμογής, απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις αλλά και σε κατόχους Chromebooks τα οποία είναι «δυνατά», κάτι που για την εταιρεία μεταφράζεται σε επεξεργαστή Intel Core i5 ή Core i7 με τουλάχιστον 8GB RAM. Πάντως σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, η εφαρμογή της Parallels δεν χαρίζει το ίδιο βαθμό δυνατοτήτων με αυτή που υπάρχει για την εκτέλεση Windows εφαρμογών στο macOS όπου επιτρέπεται μεταξύ άλλων στο χρήστη να κάνει Pin τις αγαπημένες του Windows εφαρμογές, στο dock. 

Η Parallels αναφέρει πάντως ότι μόλις έκανε την αρχή και στις επόμενες εκδόσεις της εφαρμογής, η διασύνδεση μεταξύ του Chrome OS και των Windows εφαρμογών θα γίνει μεγαλύτερη.

  • Like 2