Μπορεί οι τελευταίες ενημερώσεις για το λειτουργικό σύστημα της Microsoft, Windows 10, να ενίσχυσαν την ασφάλεια, ωστόσο «έφεραν» μαζί τους και μερικά bugs που κατέστησαν τις εκτυπώσεις αδύνατες για ορισμένους χρήστες.

Η Microsoft διέθεσε τις συγκεκριμένες ενημερώσεις –και πιο συγκεκριμένα τις KB4560960 και KB4557957- στις 9 Ιουνίου αλλά μετά την εγκατάσταση τους αρκετοί χρήστες άρχισαν να έχουν προβλήματα με τους υπολογιστές τους. Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα Bleeping Computer, διάφοροι χρήστες στο Reddit αλλά και στο forum Microsoft Answers αναφέρουν προβλήματα με διάφορα μοντέλα εκτυπωτών των εταιρειών HP, Canon, Panasonic, Brother και Ricoh. Ορισμένοι μάλιστα χρήστες δεν μπορούσαν καν να «εκτυπώσουν» αρχεία σε PDF.

Η Microsoft λίγο μετά αναγνώρισε με σχετική ειδοποίηση ότι η ενημέρωση KB4557957 ενδέχεται να καταστήσει τις εκτυπώσεις με ορισμένους εκτυπωτές αδύνατη. Η εταιρεία προειδοποίησε τους χρήστες ότι η διαδικασία εκτύπωσης ενδέχεται να παρουσιάσει σφάλμα ή μπορεί να σταματήσει απροσδόκητα. Η εφαρμογή επίσης που χρησιμοποιούν αρκετοί χρήστες για να εκτυπώσουν τα έγγραφα τους ενδέχεται να κλείσει χωρίς προειδοποίηση. Η εταιρεία αναγνώρισε επιπλέον και τους «software-based» εκτυπωτές, για την εκτύπωση για παράδειγμα σε PDF.

printer.jpg.33e218a8a5902a8c8625cca5284718b4.jpg

Η εταιρεία εργάζεται για να προσφέρει όσο το δυνατόν ταχύτερα ένα fix και υποσχέθηκε να κάνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόβλημα μόλις διαθέσει την ενημέρωση που θα το διορθώνει. Το μόνο που μπορούν να κάνουν τώρα όσοι χρήστες επηρεάζονται είναι είτε να αντικαταστήσουν τον driver του εκτυπωτή τους ή να απεγκαταστήσουν τις ενημερώσεις Ιουνίου για τα Windows 10. Όσοι πάντως ακολουθήσουν την δεύτερη οδό, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι παράλληλα θα αφαιρέσουν και διάφορες κρίσιμης σημασίας ενημερώσεις ασφαλείας.

  • Sad 1