Πέρυσι, η Microsoft ανακοίνωσε τα Windows 10 S, μία έκδοση των Windows 10 που επέτρεπε στον χρήστη να τρέξει μόνο apps που είχαν κατέβει από το Windows Store.

Η συγκεκριμένη έκδοση δεν σημείωσε εμπορική επιτυχία, επειδή η δημοτικότητα των παραδοσιακών, desktop ή αν θέλετε και legacy apps στα Windows συνεχίζει να αποτελεί μεγάλη υπόθεση για τους χρήστες τους. Επιπλέον στο Microsoft Store δεν παρατηρείται και μεγάλη… κινητικότητα τελευταία.

Σε μία ανάρτηση του στο επίσημο blog των Windows, o Joe Belfiore, Microsoft Corporate Vice President για τα Windows, δήλωσε ότι έχει διαπιστωθεί μία σύγχυση για τα Windows 10 S ανάμεσα σε χρήστες και συνεργάτες της εταιρείας. Οπότε η Microsoft θα δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν εφόσον το επιθυμούν το Windows 10 S mode σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows 10 διαθέτουν, και δεν θα αποτελούν ξεχωριστή έκδοση.

Αυτό σημαίνει ότι αν ένας καταναλωτής επιλέξει να αγοράσει τα Windows 10 Home ή τα Windows 10 Pro θα έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιήσει το “S” mode ενώ οι επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να εγκαταστήσουν τα Windows 10 Enterprise με ενεργοποιημένο το “S” mode επίσης. Έτσι, μία ξεχωριστή έκδοση των Windows 10, ομολογουμένως αποτυχημένη, έγινε… χαρακτηριστικό ή λειτουργία σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows 10 και μπορεί να ενεργοποιηθεί κατά βούληση. Να αναφέρουμε ότι όσοι απέκτησαν υπολογιστές με Windows 10 S θα είναι σε θέση να “ξεκλειδώσουν” τη πλήρη έκδοση των Windows τους χωρίς πρόσθετο κόστος (προηγουμένως έπρεπε να πληρώσουν $49).

  • Thanks 1