Για την μεταφορά αρχείων από το κινητό στον υπολογιστή ή το αντίθετο συνήθως χρησιμοποιούμε καλώδιο ή κάποια υπηρεσία cloud, ωστόσο οι Samsung και Microsoft έχουν τώρα έναν καλύτερο τρόπο.

Το τελευταίο insider build των Windows 10 επιτρέπει το «drag and drop» των αρχείων μέσω του ασύρματου δικτύου WiFi από και προς οποιοδήποτε συμβατό κινητό τηλέφωνο της Samsung, όπως είναι τα μοντέλα των σειρών Galaxy S10 και S20 σύμφωνα με την ιστοσελίδα SamMobile.

Η Microsoft και η Samsung έχουν ήδη καταστήσει απλούστερη και ευκολότερη την σύνδεση/ επικοινωνία μεταξύ του λειτουργικού συστήματος της πρώτης και των συσκευών Android της δεύτερης μέσω της εφαρμογής Your Phone (είναι απαραίτητο από τις Ρυθμίσεις της Samsung συσκευής σας, και πιο συγκεκριμένα από τις Σύνθετες λειτουργίες να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα «Σύνδεση στα Windows»), που προσφέρει πέρα από τον συγχρονισμό φωτογραφιών και βίντεο, και τον συγχρονισμό μηνυμάτων και ειδοποιήσεων αλλά και δυνατότητα απάντησης/ πραγματοποίησης κλήσεων από τον υπολογιστή. Για την ώρα, αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη χρησιμοποιώντας καλώδιο. Στο τελευταίο ωστόσο Insider build των Windows 10 μπορεί να γίνει και «ασύρματα» μέσω του τοπικού δικτύου WiFi, ενώ η μεταφορά αρχείων γίνεται με ένα απλό «drag and drop».

2080751599_Screenshot_20200413-215800_YourPhoneCompanion.jpg.7fe05f647b1eb9c46b4abd5cad18615c.jpg

Υπάρχουν πάντως ορισμένοι περιορισμοί, όπως ότι το μέγεθος αρχείου περιορίζεται στα 512MB και επομένως δεν είναι δυνατή η μεταφορά κινηματογραφικών ταινιών HD από τον υπολογιστή στο κινητό για παράδειγμα. Επιπλέον, ο αριθμός των αρχείων που μπορούν να μεταφερθούν κάθε φορά περιορίζεται σε εκατό, οπότε δεν είναι δυνατή η μαζική μεταφορά φωτογραφιών από το κινητό στον υπολογιστή.

Τέλος, όπως αναφέρουμε και παραπάνω, είναι απαραίτητο τόσο η συσκευή όσο και ο υπολογιστής να είναι συνδεδεμένοι στο ίδιο τοπικό ασύρματο δίκτυο WiFi, ενώ και η υπηρεσία απαιτεί την έκδοση «Link to Windows 1.5» της Samsung ή νεότερης, που δεν υποστηρίζεται απαραίτητα από όλες τις συσκευές Galaxy (στο Samsung Galaxy S9+ η έκδοση Σύνδεση στα Windows είναι η 1.20032.82.0).

Engadget

  • Like 4
  • Thanks 1
  • Confused 1