Από την κυκλοφορία των Windows 10  πριν 3 χρόνια και μετά,  η Microsoft έχει δεχθεί αρκετά παράπονα για το σύστημα ενημέρωσης του λειτουργικού της συστήματος το οποίο προχώρα σε αναβαθμίσεις σε άκυρες στιγμές, κάτι που προκαλεί επανεκκίνηση του υπολογιστή και τα νεύρα του κατόχου του.

Την κατάσταση θέλει να κάνει καλύτερη η νέα έκδοση του λειτουργικού η οποία θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες,  με τα μέλη του προγράμματος Windows Insider να μπορούν ήδη να δοκιμάσουν τις σημαντικές αλλαγές. Πλέον η Microsoft θα χρησιμοποιεί τη μέθοδο της μηχανικής μάθησης  προκειμένου να γνωρίσει ποτέ είναι ακριβώς η κατάλληλη στιγμή  για να προχωρήσει σε μια αναγκαία αναβάθμιση του λειτουργικού. Όπως αναφέρει στο αναλυτικό της άρθρο η εταιρία,  τα Windows 10 δεν θα ελέγχουν μόνο αν χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή πριν προχωρήσει σε μια αναβάθμιση, αλλά θα προσπαθεί να προβλέψει αν τον έχετε αφήσει για λίγο χρόνο προκειμένου να πιείτε για παράδειγμα ένα καφέ, επιστρέφοντας λίγο αργότερα στη θέση σας.

Με το τωρινό σύστημα,  τα Windows ανιχνεύουν αν βρίσκεστε μακριά από το σύστημα μόνο όταν το ποντίκι και το πληκτρολόγιο είναι σε αδράνεια και δε γίνεται κάποια αναπαραγωγή βίντεο ή παρόμοιας ενέργειας.  Ωστόσο δε μπορεί να κάνει διάκριση  μεταξύ ενός μικρού διαλείμματος, κάτι που έχει προκαλέσει πολλά παράπονα εξαιτίας της διακοπής για σημαντικό χρονικό διάστημα της εργασίας του χρήστη.

Με το νέο αυτό σύστημα πρόβλεψης τα Windows θα προσπαθήσουν να ξεχωρίσουν τις δύο αυτές περιπτώσεις και να αποφύγουν τη δημιουργία προβλήματος στον χρήστη. Ως μια μέση λύση,  η Microsoft έχει προσθέσει εδώ και καιρό τη δυνατότητα ορισμού συγκεκριμένων χρονικών ζωνών στις οποίες επιτρέπεται να γίνονται αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος.

ArsTechnica

  • Like 2