Αν υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο τα Windows 11 ξεχωρίζουν, αυτό είναι η ανανεωμένη προσοχή και οι χρήσιμες ενημερώσεις των εφαρμογών που βρίσκονται προεγκατεστημένες στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.   

Μερικές φορές αυτό σημαίνει νέες λειτουργίες για εφαρμογές που είχαν παραμεληθεί επί μακρόν, όπως είδαμε τους τελευταίους μήνες με το Notepad και το Paint. Σε άλλες περιπτώσεις, σημαίνει την επαναφορά χαρακτηριστικών που οι παλιές εφαρμογές έχασαν κάπου στην πορεία, όπως με το Sound Recorder ή το Windows Media Player.

Η τελευταία preview έκδοση του Media Player, η οποία κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στο Dev Channel των Windows Insiders, ανήκει στην τελευταία ομάδα. Τον Μάρτιο, η Microsoft ενεργοποίησε την αναπαραγωγή CD ήχου στη νέα έκδοση του Media Player, κάτι που η παλιά έκδοση υποστήριζε σχεδόν για όσο καιρό υπήρχε. Και τώρα, η Microsoft επεκτείνει την υποστήριξη για CD ripping στη νέα έκδοση του Media Player, προφανώς για να μπορούμε όλοι μας να μετατρέψουμε τα παλιά μουσικά μας CD σε αρχεία τα οποία να χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια με την αγαπημένη μας συσκευή.

image.png.5e9aabfefa27620e9e4f0332d7c3d53a.png

Από προεπιλογή, τα CD μπορούν να αντιγραφούν σε αρχεία AAC με σταθερό ρυθμό bit που κυμαίνεται μεταξύ 96 και 320kbps. Υποστηρίζονται επίσης τα formats WMA, FLAC και ALAC. Πάντως, η υποστήριξη MP3 και η υποστήριξη μεταβλητού ρυθμού bitrate, δύο χαρακτηριστικά που εξακολουθούν να περιλαμβάνονται στην εφαρμογή "Media Player Legacy", απουσιάζουν κάτι σίγουρα αξιοσημείωτο.

Το νέο Media Player των Windows 11 στηρίζεται στην εφαρμογή Groove Music που με τη σειρά της εστιάζει στο streaming, γι' αυτό και του λείπουν εξαρχής ορισμένα μακροχρόνια χαρακτηριστικά από την παλιά εφαρμογή Media Player. Η Microsoft αναφέρει επίσης ότι αλλάζει ορισμένες συσχετίσεις αρχείων για τους Dev Channel Windows Insiders, ανοίγοντας τα τοπικά αρχεία βίντεο με το Media Player από προεπιλογή αντί για την εφαρμογή Movies & TV, κάτι που ίσχυε από την εποχή των Windows 8.

Τέλος, η ενσωματωμένη εφαρμογή Κάμερα των Windows αποκτά ένα Windows 11 facelift, υποστηρίζοντας τη σάρωση QR Codes και barcodes, μια λειτουργία που υποστηρίζουν ήδη τα iPhone και αρκετά Android smartphones.
 

  • Like 2
  • Thanks 2
  • Confused 1