Ελέγχοντας τα τελευταία στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η AdDuplex για τον Ιούνιο του 2022, τα Windows 11 εξακολουθούν να αδυνατούν να προσελκύσουν νέους χρήστες, καθώς αυτός ο μάλλον αδύναμος ρυθμός υϊοθέτησης που είχε παρατηρηθεί, συνεχίζει να υφίσταται.

Πιο συγκεκριμένα, το μερίδιο των Windows 11 στην αγορά των λειτουργικών συστημάτων για PCs βρίσκεται πλέον στο 23,1% (πρόκειται για Windows PCs που τρέχουν Microsoft Store apps, τα οποία απεικονίζουν διαφημίσεις της AdDuplex). Όπως επισημαίνει η εταιρεία AdDuplex, τους τελευταίους δύο μήνες μόλις το 3,4% των Windows PCs αναβαθμίστηκε σε Windows, ποσοστό που κατά κάποιο τρόπο δείχνει τον γενικότερο, αδύναμο ρυθμό υϊοθέτησης του νέου λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Οι εκδόσεις των Windows 10 εξακολουθούν να κατέχουν τη μερίδα του λέοντος στην αγορά, με την πιο δημοφιλή έκδοση να είναι η Windows 10 21H2 με ποσοστό 38,2% και την έκδοση Windows 10 21H1 να βρίσκεται στη 2η θέση με ποσοστό 23,9%.

w10-adduplex.png

Αν και η αύξηση του ποσοστού των Windows 11 κατά 3,4% σε διάστημα δύο μηνών δεν είναι και τόσο σημαντικό, είναι τουλάχιστον καλύτερο από το δίμηνο που προηγήθηκε, όπου τα Windows 11 σημείωσαν αύξηση μόλις 0,6% στο ποσοστό τους στην αγορά. Τα Windows 11 σημείωσαν άνοδο της τάξης του 3,2% τον Φεβρουάριο, βάζοντας τέλος στον αλματώδη ρυθμό υϊοθέτησης του λειτουργικού συστήματος, το οποίο διπλασίασε το μερίδιο του στην αγορά στο τέλος του 2021. Από τότε όμως, κυριαρχεί η στασιμότητα για το πλέον σύγχρονο λειτουργικό σύστημα της Microsoft σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της εταιρείας AdDuplex.

Βεβαίως και δεν πρέπει να βασιζόμαστε και πολύ στα νούμερα που έδωσε μία εταιρεία -καθώς παρέχεται μόνο ένα στιγμιότυπο μόλις μία πτυχής της δημοτικότητας των Windows 11. Παρόλα αυτά, τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι υπήρξε μία έντονη αύξηση στη δημοτικότητα του λειτουργικού συστήματος προς το τέλος της περσινής χρονιάς, αλλά από τότε, ο ρυθμός έχει πραγματικά επιβραδυνθεί.

Καθώς υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος να διανύσουμε ωσότου η Microsoft «ρίξει την αυλαία» όσον αφορά την υποστήριξη των Windows 10 (το 2025), δεν υπάρχει λόγος να πιστέψουμε ότι τα πράγματα για τα Windows 11 θα αλλάξουν και θα επιταχυνθεί ο ρυθμός υϊοθέτησης τους. Η πώληση πάντως νέων υπολογιστών desktop ή notebook με Windows 11 αναμφισβήτητα θα βοηθήσει σημαντικά. 

Λαμβάνοντας υπόψη το παραπάνω, υπάρχουν πάντως ορισμένες τεχνολογίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να αυξηθεί ο ρυθμός υιοθέτησης. Μία τεχνολογία που μας έρχεται για παράδειγμα στο μυαλό είναι η τεχνολογία DirectStorage από το μέτωπο των παιχνιδιών.

  • Like 1