Το θέμα της αναβάθμισης στα Windows 11 εξακολουθεί να αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα στον τεχνολογικό χώρο.

Λίγες ημέρες μετά την ανάρτηση ενός νέου βίντεο, στο οποίο εκπρόσωποι από την τεχνολογική κοινότητα της Microsoft συζητούν για το ζήτημα της αναβάθμισης με περισσότερες λεπτομέρειες, η Αμερικάνικη εταιρεία έπρεπε να λάβει μέτρα για να αντιμετωπίσει τα σχόλια πολλών αγανακτισμένων χρηστών.

Πέρα από το γεγονός ότι στην τελική έκδοση του νέου λειτουργικού συστήματος της Microsoft, δεν θα μπορούν να παρακαμφθούν οι «αμφιλεγόμενες απαιτήσεις συστήματος» (όπως συμβαίνει με την ημιτελή έκδοση των Windows 11 που διέρρευσε) φαίνεται πως ο τόνος που έχει χρησιμοποιήσει η Microsoft για να αντιμετωπίσει το ζήτημα φαίνεται πως έχει προκαλέσει αγανάκτηση και οργή μεταξύ των χρηστών.

Στο βίντεο της Microsoft, η εκπρόσωπος της εταιρείας, Aria, παραδέχτηκε ότι η κατάσταση είναι «προβληματική» για τους πελάτες με hardware που δεν πληροί τις απαιτήσεις συστήματος ή είναι ασύμβατο, ωστόσο όλοι οι υπόλοιποι χρήστες θα μπορούν να απολαύσουν τις βελτιώσεις σε θέματα ασφάλειας και παραγωγικότητας που προσφέρουν τα Windows 11. Από ότι φαίνεται και από τον αριθμό των… οργισμένων σχολίων κάτω από το βίντεο στην πλατφόρμα YouTube, οι περισσότεροι χρήστες των οποίων οι υπολογιστές θα παραμείνουν «κολλημένοι» στα Windows 10 δεν εκτίμησαν αυτό το είδος συλλογισμού.

Λόγω του μεγάλου αριθμού αρνητικών σχολίων, η Microsoft αναγκάστηκε να απενεργοποιήσει την ενότητα των σχολίων στο βίντεο της στην πλατφόρμα YouTube, αφού πρώτα ο διαχειριστής είχε φροντίσει να διαγράψει όλα τα σχόλια που είχαν προηγηθεί.

Στα σχόλια, οι χρήστες έλεγαν ότι η Microsoft εισήγαγε τις υπερβολικά αυστηρές απαιτήσεις συστήματος ώστε να πουληθούν πολλές νέες συσκευές, από τις οποίες η εταιρεία λογισμικού θα επωφεληθεί σημαντικά λόγω των αδειών Windows που θα περιλαμβάνουν. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το βίντεο έχει συγκεντρώσει πάνω από 2.500 dislikes και κάτι λιγότερο από 150 likes, το πιθανότερο είναι αυτή να μην ήταν η τελευταία μάχη της Microsoft στην προσπάθειά της να αποκτήσει τον έλεγχο της αφήγησης γύρω από τις αμφιλεγόμενες απαιτήσεις αναβάθμισης των Windows 11.

 

  • Sad 1