Η Microsoft ανακοίνωσε πριν λίγη ώρα ότι η τελική έκδοση των Windows 11 θα διατεθεί στις 5 Οκτωβρίου.

Η επόμενη γενιά των Windows η οποία φέρνει αρκετές αλλαγές κυρίως στην εμφάνιση, θα είναι διαθέσιμη από τη συγκεκριμένη ημέρα σε νέους υπολογιστές αλλά και για κατέβασμα εντελώς δωρεάν για όσους έχουν συμβατό PC με Windows 10. Αρχικά, ένα από τα μεγάλα χαρακτηριστικά των νέων Windows, αυτό της δυνατότητα εκτέλεσης εφαρμογών Android δεν θα είναι διαθέσιμο στην τελική έκδοση, κάτι που θα γίνει το επόμενο έτος.

Αναμενόμενα, προκειμένου να μην γίνει υπερφόρτωση των servers, η Microsoft θα διαθέσει την αναβάθμιση σταδιακά ανάλογα τη συσκευή και τη χώρα, με την όλη διαδικασία να ολοκληρώνεται έως «τα μέσα του 2022».  Ειδικότερα όσοι χρησιμοποιούν ήδη τα Windows 10, θα ενημερωθούν μέσω του Windows Update για το αν η αναβάθμιση είναι διαθέσιμη για το σύστημά τους ενώ μέσω της νέας έκδοσης του PC Health Check, θα γνωρίζουν αν αυτό πληροί τις προυποθέσεις να τρέξει τα νέα Windows.

Το τελευταίο βήμα κρίνεται αναγκαίο από τη στιγμή που η Microsoft γίνεται πιο αυστηρή για τα ελάχιστα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα πρέπει να διαθέτει ένα συμβατό Windows 11 PC. Εκτός από 64-bit διπύρηνο επεξεργαστή στο 1GHz, με 4GB RAM και 64GB αποθηκευτικό χώρο, ο χρήστης θα πρέπει κυρίως να βεβαιωθεί ότι το σύστημά του ενσωματώνει τσιπ TPM 1.2 και άνω που έχει άμεση σχέση με την ασφάλεια των αποθηκευμένων δεδομένων.

Πάντως όπως διευκρινήστηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ακόμα και αν το σύστημα δεν διαθέτει σχετικό τσιπ, θα είναι δυνατή η εγκατάσταση του λογισμικού, χωρίς όμως τη δυνατότητα αυτόματων ενημερώσεων, κάτι που σίγουρα δεν είναι η καλύτερη λύση. Για όσους αποφασίσουν για οποιοδήποτε λόγο να παραμείνουν στα Windows 10, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η υποστήριξη του λειτουργικού θα τερματιστεί στις 14 Οκτωβρίου του 2025. Μέσα στο χρόνο αναμένεται και η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση για τα Windows 10 με ελάχιστες όμως αλλαγές ουσίας όπως η υποστήριξη του πρωτοκόλλου WPA3 H2E, βελτιώσεις στο Windows Hello καθώς και στο ανανεωμένο Windows Subsystem για Linux.

  • Like 3