Σύμφωνα με αναφορές η ενημέρωση δημιουργεί πρόβλημα μεταξύ Έναρξης και μικροεφαρμογών

Η νέα ενημέρωση Φεβρουαρίου των Windows 11 προκαλεί προβλήματα για κάποιους χρήστες, καθώς το μενού Έναρξης εξαφανίζεται με το που περάσει ο κέρσορας από πάνω του, λόγω προβλήματος (conflict) όπου προσπαθεί να εμφανιστεί και μικροεφαρμογή παράλληλα με την έναρξη.

Οι λειτουργίες που προστέθηκαν με την ενημέρωση περιλαμβάνουν προβολή Android εφαρμογών στο Microsoft Store, σκοτεινή λειτουργία στο Σημειωματάριο και την επιστροφή του Windows Media Player, μεταξύ άλλων. Αλλά όλο και περισσότεροι χρήστες αναφέρουν προβλήματα με το μενού Έναρξης.

Σύμφωνα με δοκιμές ξένων μέσων, μια λύση είναι ο χρήστης να χρησιμοποιεί το Windows κουμπί του πληκτρολογίου, καθώς έτσι δεν παρουσιάζεται το πρόβλημα. Σίγουρα είναι ένα θέμα που θα ενοχλήσει πολλούς, αλλά τα θετικά νέα είναι πως η Microsoft ήδη γνωρίζει για το θέμα, το οποίο σημαίνει πως η διόρθωση δε θα απέχει πολύ.

Βέβαια με την προσοχή που τράβηξε η αλλαγή από τα Windows 10 στα Windows 11, το συγκεκριμένο bug σίγουρα δε θα βοηθήσει ιδιαίτερα την κατάσταση. Αυτό που αναμένουμε είναι μια γρήγορη διορθωτική ενημέρωση και να μην εμφανιστεί κάτι ανάλογο σε μελλοντική ενημέρωση.

  • Like 1
  • Thanks 1