Επιβεβαιώθηκε στο σημερινό event της Microsoft η προσθήκη tabs (καρτέλες) στο File Explorer των Windows 11, ένα από τα πιο δημοφιλή αιτήματα των χρηστών για αρκετά χρονια.

Όπως μάθαμε σήμερα, η προσθήκη της λειτουργίας έρχεται μαζί με μια ανανέωση στο σχεδιασμό της εφαρμογής, ο οποίος διευκολύνει τη γρήγορη πρόσβαση σε φακέλους και την εύρεση αγαπημένων αρχείων. Η λειτουργία καρτελών εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον περασμένο μήνα στις δοκιμαστικές εκδόσεις των Windows 11, με τη Microsoft να την ανακοινώνει επίσημα σήμερα σε παρουσίαση που ήταν αφιερωμένη για τα Windows και την υβριδική εργασία.

Ο νέος σχεδιασμός του File Explorer περιλαμβάνει καρτέλες για πλοήγηση σε πολλαπλούς φακέλους μέσα από ένα μόνο παράθυρο, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα μετακίνησης της θέσης των καρτελών όπως συμβαίνει και με τους browsers. Η Microsoft ξεκίνησε για πρώτη φορά να δοκιμάζει τη λειτουργία στις εφαρμογές των Windows 10, κάτω από μια δυνατότητα που ονομάζονταν Sets. Αυτή περιλάμβανε υποστήριξη μεταξύ άλλων για καρτέλες εντός του File Explorer, αλλά η Microsoft ακύρωσε τελικά τη λειτουργία χωρίς ποτέ να γίνει διαθέσιμη στους χρήστες των Windows 10.

Η Microsoft αλλάζει επίσης και την αρχική σελίδα του File Explorer η οποία περιλαμβάνει τους τυπικούς φακέλους "Γρήγορης πρόσβασης", "Πρόσφατα έγγραφα" αλλά και μια νέα επιλογή αγαπημένων. Σύντομα θα μπορείτε να κάνετε δεξί κλικ σε ένα αρχείο για να το προσθέσετε στα αγαπημένα και αυτό θα εμφανιστεί καρφιτσωμένο στην αρχική σελίδα του File Explorer. Βλέπουμε ακόμη βελτιωμένες επιλογές κοινής χρήσης για αρχεία, με ένα ενημερωμένο παράθυρο διαλόγου κοινής χρήσης που σας επιτρέπει να στέλνετε σε πρόσφατες επαφές ή σε εφαρμογές όπως το Teams, το Outlook και το OneDrive.

Ωστόσο παραμένει άγνωστο πότε οι χρήστες των Windows 11 θα δουν στο σύστημά τους το νέο File Explorer, με τη Microsoft να εντάσσει την ανανέωση σε μια σειρά βελτιώσεων που έρχονται στο δημοφιλέστερο desktop λειτουργικό. Πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρά σε περισσότερες αναβαθμίσεις του λειτουργικού κατά τη διάρκεια του έτους, έχοντας αναφέρει στο λανσάρισμα των Windows 11 ότι θα περιόριζε από 2 σε 1 τις μεγάλες αναβαθμίσεις.

  • Like 18