Σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση του Steam, τα Windows 11 κερδίζουν διαρκώς έδαφος, όσον αφορά την υϊοθέτηση τους από τους gamers, ενώ παράλληλα η Intel φαίνεται να είναι στάσιμη ή ελαφρώς σε χειρότερη θέση -έναντι της μεγάλης αντιπάλου της, AMD.

Στην έρευνα του Steam, που καλύπτει τόσο το hardware όσο και το software για τον Ιανουάριο φέτος δείχνει ότι τα Windows 11 χρησιμοποιούνται στο 13,56% των υπολογιστών gaming, με το ποσοστό να είναι αρκετά ανεβασμένο από το 10,15% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα (Δεκέμβριος 2021).

Αναμφισβήτητα, αυτά είναι καλά νέα για την Microsoft, ωστόσο στο «hardware κομμάτι» της έρευνας, τα πράγματα για την Intel είναι δείχνουν να έχουν παραμείνει στάσιμα – στην πραγματικότητα το ποσοστό των υπολογιστών που βασίζονται στην πλατφόρμα της Intel μειώθηκε στο 69,02% από το 69,27% (τον Δεκέμβριο) παρά τo λανσάρισμα των 12ης γενιάς επεξεργαστών Intel Core (Alder Lake) τόσο για την αγορά των υπολογιστών desktop όσο και για την αγορά των φορητών υπολογιστών. Να αναφέρουμε ότι το ποσοστό της Intel τον περασμένο Δεκέμβριο που έφτασε στο 69,27% ήταν ένα αρκετά μεγάλο κατόρθωμα αν λάβουμε υπόψη μας πόσο κυρίαρχοι ήταν οι επεξεργαστές Ryzen της AMD τον τελευταίο καιρό.

Αν και η πτώση στο ποσοστό της Intel ήταν πολύ μικρό, εντούτοις ήταν μάλλον αναμενόμενο να μην συνεχιστεί αυτή η αυξητική τάση-ανάπτυξη, καθώς οι επεξεργαστές AMD Ryzen παραμένουν σταθερή αξία τα τελευταία χρόνια και βρίσκονται πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των χρηστών. Η μικρή μείωση στο ποσοστό της Intel βρίσκεται άλλωστε στα όρια του στατιστικού λάθους, οπότε και δεν θα μπορούσε να ανησυχήσει τους υπεύθυνους στην Intel.

Από την άλλη, το ποσοστό των Windows 11 αυξήθηκε στο 3,41% μέσα σε έναν μήνα, όταν η αύξηση του ποσοστού από τον Νοέμβριο στον Δεκέμβριο ήταν περίπου 1,87%. Αυτό δείχνει ότι όλο και περισσότεροι gamers προχωρούν στην μετάβαση στο νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

  • Confused 1