Οι χρήστες των Windows θα μπορούν να κατεβάζουν εφαρμογές Win32, PWA ή ακόμα και εφαρμογές Android από το νέο Microsoft Store, χάρη σε ορισμένες σπουδαίες αλλαγές που έκανε η εταιρεία.

Το Microsoft Store είναι ένα app τύπου UWP (Universal Windows Platform) και επομένως μπορεί να ενημερωθεί ή αναβαθμιστεί ξεχωριστά από τα Windows ενώ θα διατεθεί για τους χρήστες τόσο των Windows 10 (από το Φθινόπωρο) όσο και των Windows 11 (από τα τέλη του 2021 ή τις αρχές του 2022 όταν και θα διατεθεί το νέο λειτουργικό σύστημα).     

Με αναβαθμισμένη αισθητική, το νέο Microsoft Store θα παρέχει τη δυνατότητα στους χρήστες των Windows να κατεβάζουν apps και να απολαμβάνουν ποικιλία περιεχομένου, όπως τηλεοπτικές σειρές ή κινηματογραφικές ταινίες και βεβαίως να κατεβάζουν παιχνίδια. Το νέο Microsoft Store θα  επιτρέπει στους developers να διαθέσουν μέσω του Store διάφορων τύπων εφαρμογές, όπως εφαρμογές Win32/64, PWA (Progressive Web Apps) ή και άλλων τύπων. Μέχρι σήμερα η Microsoft δεν επιθυμούε την εισαγωγή στο Store των παραδοσιακών εφαρμογών των Windows όπως το Adobe Creative Cloud, το δικό της το Office αλλά και μικρών utilities που σχεδόν όλοι οι χρήστες των Windows αναγκάζονται να κατεβάσουν από την ιστοσελίδα του κατασκευαστή και να εγκαταστήσουν ξεχωριστά.

Home_1200.gif

Ειδικά για τους developers, η Microsoft φέρνει μία πολύ σημαντική αλλαγή στο εμπορικό σύστημα του Store όσον αφορά την προμήθεια που θα λαμβάνει. Οι developers λοιπόν που θα χρησιμοποιούν την εμπορική πλατφόρμα της Microsoft θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το 85% των εσόδων (με την Microsoft να παίρνει το υπόλοιπο 15%) ωστόσο από την 1η Αυγούστου αλλάζουν τα ποσοστά για τα παιχνίδια με τους developers να κρατούν το 88% των εσόδων.

Όσοι επίσης δεν είναι developers παιχνιδιών και χρησιμοποιούν άλλες εμπορικές πλατφόρμες πληρωμών εντός των εφαρμογών τους θα μπορούν να κρατήσουν το 100% των εσόδων, με τους developers να είναι σε θέση να φιλοξενούν τις εφαρμογές και τις αναβαθμίσεις τους στα δικά τους δίκτυα παράδοσης περιεχομένου.

Χρησιμοποιώντας επίσης την τεχνολογία Intel Bridge Technology (πρόκειται έναν runtime post-compiler που επιτρέπει στις εφαρμογές να τρέχουν natively σε x86-based συσκευές), εφαρμογές για κινητά θα μπορούν να τρέξουν σε υπολογιστές (PC). Σύμφωνα με όσα είδαμε στην παρουσίαση της Microsoft, οι εφαρμογές Android θα παρέχονται μέσα από το Amazon Store, το οποίο θα βρίσκεται εντός του Microsoft Store με τη μορφή app. Οι Microsoft και Intel συνιστούν τη χρήση Microsoft Snap και Thunderbolt 4 για την «καλύτερη multi-monitor εμπειρία».

Android-revised2x-1024.gif

Με τα Windows 10 να βρίσκονται σε 1,3 δισεκατομμύρια συσκευές έως σήμερα, αυτή η περισσότερο «ελεύθερη και ανοιχτή» προσέγγιση και πολιτική όσον αφορά το Windows Store ενδεχομένως να συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση του μεριδίου της Microsoft. 

Το νέο Microsoft Store θα διατεθεί στους πελάτες της εταιρείας όταν αναβαθμίσουν σε Windows 10 ή Windows 11. Οι χρήστες θα λάβουν μια ειδοποίηση που θα τους λέει ότι η αναβάθμιση έχει δοκιμαστεί και επικυρωθεί για τον συγκεκριμένο υπολογιστή τους πριν λάβουν τη δωρεάν αναβάθμιση. Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Windows Update για να ελέγξουν αν είναι έτοιμο το PC τους για την σχετική αναβάθμιση.

  • Like 1
  • Thanks 1