Οι gamers που προτιμούν να παίζουν παιχνίδια σε υπολογιστή φαίνεται πως προχωρούν στη μετάβαση στα Windows 11 ταχύτερα από όσο νομίζαμε καθώς σύμφωνα με δεδομένα από τη νεότερη έκθεση Steam hardware Survey,το 16,84% των χρηστών του Steam χρησιμοποιούν την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

 

Στην προηγούμενη έκθεση, για τον Φεβρουάριο του 2022, το ποσοστό των χρηστών που χρησιμοποιούσε υπολογιστή με Windows 11 ήταν 15,59%. Στην τελευταία ωστόσο έκθεση της Valve, παρατηρούμε τα Windows 11 να «κλέβουν» ποσοστό περίπου 1,25% από τα Windows 10. Παρόλα αυτά, τα Windows 10 εξακολουθούν να διατηρούν το ποσοστό τους σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, με το 74,69% των χρηστών να τα προτιμούν για να παίζουν τα παιχνίδια τους.

win11_geforce.webp

Τα αποτελέσματα της έκθεσης δεν αποτελούν έκπληξη, λαμβάνοντας υπόψη τη μεγάλη προώθηση της Microsoft. Από την άλλη ωστόσο, δεν φέρουν και κάτι τόσο σημαντικό που να τραβάει τους gamers. Έχουν βεβαίως ωραία χαρακτηριστικά, αισθητική και δυνατότητες, ωστόσο δεν υπάρχει ούτε ένα παιχνίδι που να απαιτεί τα Windows 11 για να λειτουργήσει έναντι των Windows 10.

Όσον αφορά στην εικόνα των καρτών γραφικών, η Nvidia εξακολουθεί να κυριαρχεί στην αγορά με το 77% των gamers να προτιμούν τις κάρτες γραφικών GeForce έναντι των Radeon (μόλις το 18% των χρηστών προτιμά κάρτες γραφικών Radeon). Τα πράγματα μάλιστα δεν φαίνεται να έχουν αλλάξει και πολύ τους τελευταίους 18 μήνες όσον αφορά τα ποσοστά των καρτών γραφικών στο Steam ωστόσο φαίνεται πως αργά, αλλά σταθερά, η Nvidia κερδίζει μερίδιο με τις κάρτες γραφικών GeForce RTX 30 Series.

  • Like 1