Η εφαρμογή Microsoft Phone Link για υπολογιστές και η εφαρμογή Link to Windows για Android smartphone φέρνουν όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά και περιεχόμενο από το Android κινητό σας σε ένα υπολογιστή που τρέχει Windows.

Ως γνωστόν, χρησιμοποιώντας το Phone Link σε υπολογιστή με Windows 11 και μια συμβατή συσκευή Android, μπορείτε να δείτε και να απαντήσετε σε μηνύματα κειμένου, να πραγματοποιείτε και να λαμβάνετε κλήσεις, να βλέπετε τις ειδοποιήσεις σας, να κάνετε drag n drop αρχείων και πολλά άλλα.  Η εμπειρία Phone Link και Link to Windows ήταν αρχικά διαθέσιμη μόνο σε smartphones της Samsung και αργότερα επεκτάθηκε σε συσκευές Surface Duo και HONOR.

Αυτή την εβδομάδα, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου προγραμματιστών της OPPO, η Microsoft και η OPPO ανακοίνωσαν συνεργασία για να φέρουν την υποστήριξη Phone Link και Link to Windows σε κινητά τηλέφωνα OPPO, OnePlus και Realme που στηρίζονται στην Android πλατφόρμα.  

Η εφαρμογή Link to Windows θα βρίσκεται προεγκατεστημένη σε επιλεγμένες συσκευές OPPO που εκτελούν το ColorOS 14 ή το OxygenOS 14 και άνω. Όταν εγκατασταθεί, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη στο μενού των “Γρήγορων Ρυθμίσεων”. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι συμβατές συσκευές είναι οι παρακάτω:

- Σειρά OnePlus
- Σειρά OPPO Find  
- Σειρά OPPO Reno
- Σειρά Realme

Τα παραπάνω smartphones θα υποστηρίζουν το χαρακτηριστικό Phone screen του Phone Link που θα σας επιτρέπει να αλληλεπιδράτε με όλες τις εφαρμογές Android και να βλέπετε το περιεχόμενο της συσκευής σας απευθείας στον υπολογιστή, μέσω σύνδεσης Wi-Fi. Μόλις συνδεθείτε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι η κάποια οθόνη αφής για να ανοίξετε, πληκτρολογήσετε και να αλληλεπιδράσετε με εφαρμογές Android.

Το Microsoft Phone Link στις συσκευές της OPPO θα επιτρέπει μεταξύ άλλων να έχετε άμεση πρόσβαση στις Android εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες στο συνδεδεμένο smartphoneμ απευθείας από τον υπολογιστή σας. Χρησιμοποιώντας Wi-Fi σύνδεση, το χαρακτηριστικό Apps θα σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε εφαρμογές Android ενώ χρησιμοποιείτε τη μεγαλύτερη οθόνη και πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας.

Τέλος, οι συσκευές OnePlus, OPPO και Realme θα υποστηρίζουν το χαρακτηριστικό άμεσου σημείου πρόσβασης Wi-Fi που θα σας επιτρέπει να ξεκινάτε και να συνδέεστε στο δίκτυο Wi-Fi του τηλεφώνου σας χωρίς να αγγίζετε το τηλέφωνό σας. Όταν η συσκευή Android βρίσκεται εντός εμβέλειας του υπολογιστή σας με Windows 11, θα εμφανίζεται στη λίστα δικτύων Wi-Fi του υπολογιστή σας, όπου με ένα κλικ ενεργοποιείται το σημείο πρόσβασης του τηλεφώνου και συνδέεστε σε αυτό.