Η πρώτη μεγάλη αναβάθμιση των Windows 11 έρχεται τον επόμενο μήνα, η οποία θα περιλαμβάνει αρκετές αλλαγές που η Microsoft έχει ανακοινώσει και δοκιμάζει το τελευταίο διάστημα.

Σε αυτές περιλαμβάνεται η προσθήκη android εφαρμογών στο Microsoft Store με τη βοήθεια της amazon, μια λειτουργία η οποία θα φέρει την ένδειξη "preview". Με βάση αυτά που έχουμε δει στην δοκιμαστική έκδοση, ο χρήστης θα πρέπει να διαθέτει ή να δημιουργήσει λογαριασμό στην amazon προκειμένου να μπορέσει να κατεβάσει μια σειρά από εφαρμογές και παιχνίδια, με τη διαθέσιμη συλλογή όμως να είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Βέβαια αυτό δεν έχει σταματήσει ήδη αρκετούς χρήστες να βρουν εναλλακτικές μεθόδους, ακόμα και με την εγκατάσταση του Play Store της Google, όπου η βιβλιοθήκη εφαρμογών είναι πολύ μεγαλύτερη χωρίς όμως να υπάρχει υποστήριξη από τη Microsoft.

Θα δούμε ακόμα την ανανεωμένη έκδοση δύο εφαρμογών που πάντα αποτελούσαν μέρος των Windows, του Notepad και του Windows Media Player, οι οποίες εναρμονίζονται καταλληλότερα με το υπόλοιπο λειτουργικό αφού χρησιμοποιούν τη νέα σχεδιαστική γλώσσα Fluid των Windows 11. Ακόμα η μπάρα εργασίας (taskbar) που έχει δεχθεί και τη μεγαλύτερη κριτική, αποκτά λειτουργία mute/unmute αλλά και τη δυνατότητα εμφάνισης της ώρας σε τυχόν συνδεδεμένη δεύτερη οθόνη. Στη taskbar θα επιστρέψει και το widget της ένδειξης καιρού ενώ η Microsoft εργάζεται πάνω στην υποστήριξη λειτουργιών που είχαμε συνηθίσει στην προηγούμενη έκδοση όπως αυτή του drag n drop.

Στο αναλυτικό άρθρο που συνοδεύει την ανακοίνωση, ο επικεφαλής των Windows, Panos Panay, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η αγορά PC το 2021 γνώρισε τη μεγαλύτερη αύξηση σε μια δεκαετία, με το οικοσύστημα των Windows να βρίσκεται στην καλύτερη του κατάσταση με παρουσία σε 1.4 δισ. συσκευές. Η πανδημία και η τεράστια αύξηση στο ποσοστό εργαζομένων που εργάζεται από το σπίτι είναι ίσως ο κυριότερος λόγος, με τη Microsoft να παρατηρεί εξαπλασιασμό στη χρήση εφαρμογών όπως WebEx, Slack, Teams και Zoom.

Μάλιστα η επερχόμενη αναβάθμιση των Windows 11 θα κάνει πιο εύκολο το διαμοιρασμό της οθόνης μας με εφαρμογές όπως το Microsoft Teams και άλλες που διαθέτουν βιντεοκλήσεις, εμφανίζοντας ένα νέο tab κατά το mouse over στη taskbar. Τέλος, όπως έγινε γνωστό, η αναβάθμιση Φεβρουαρίου δεν θεωρείται από την εταιρεία ως η «μοναδική μεγάλη ετήσια αναβάθμιση των Windows 11», η οποία προορίζεται να κυκλοφορήσει μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους και συγκεκριμένα τον Οκτώβριο.

image.png.65004e04c8ce2b163279dc86f58bfec5.png

  • Like 2