Ο σχεδιασμός του νέου λειτουργικού της Microsoft Windows 7 φαίνεται πως έχει δανειστεί αρκετές πινελιές από το Max OS X της Apple.

 

O Simon Aldous, διαχειριστής του τμήματος συνεργατών της Microsoft, σε συνέντευξή του παραδέχθηκε ότι "Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα που κάνουν το λειτουργικό της Apple φανταστικό, είναι το γραφικό του περιβάλλον και η ευκολία χειρισμού του από το χρήστη. Αυτό που προσπαθήσαμε να κάνουμε στην ανάπτυξη των Windows 7 είναι να δημιουργήσουμε την εμφάνιση των Mac σε συνδυασμό με τη σταθερότητα των Vista."

 

Ορισμένες ομοιότητες των Windows 7 με το τελευταίο λειτουργικό της Apple βρίσκονται στη γραμμή εργαλείων. Στα Windows 7, η taskbar μοιάζει πολύ με το Dock του Mac OS X όπου χρησιμεύει είτε στην έναρξη αγαπημένων εφαρμογών είτε στη διαχείριση των ήδη ανοιχτών. Ακόμα, παρόμοια λειτουργία του Expose στα Mac υπάρχει στα 7 με τη χρήση του Aerο για την παρατήρηση των ενεργών παραθύρων.

 

Οι ομοιότητες καταγράφηκαν και από τον δημοσιογράφο της Wall Street Journal, Walt Mossberg, στη παρουσίαση του για το νέο λειτουργικό της Microsoft.

 

Link.png Site: appleinsider.com