Πιστή στο χρονοδιάγραμμα της, η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα την ολοκλήρωση των Windows 7. Η τελική έκδοση είναι η 7600.16385 και πλέον περνάει στα χέρια των κατασκευαστών όπου θα τη προσαρμόσουν στα μέτρα τους για εγκατάσταση στα συστήματα τους. Εντύπωση προκαλεί ο αριθμός των 10 εκατομυρίων χρηστών που εγγράφτηκαν στο πρόγραμμα CEIP για τη βελτίωση και αναφορά προβλημάτων των Windows 7, μέσα από τις 2 δημόσιες δοκιμαστικές εκδόσεις (beta & RC) που κυκλοφόρησαν.

 

Οι αλλαγές που έχουν γίνει από την έκδοση RC μέχρι τη τελική είναι ελάχιστες ενώ υπενθυμίζουμε ότι στην Ευρώπη θα διατεθεί μόνο η έκδοση Windows 7 E η οποία δεν περιέχει κανέναν browser ύστερα από τη δικαστική διαμάχη της Microsoft με την Ευρωπαική Ένωση. Κάθε χρήστης που θα εγκαταστήσει τα Windows 7 E θα πρέπει να έχει προνοήσει από πριν να έχει τον/τους browser της αρεσκείας του σε κάποιο DVD/CD/Usb stick για να προχωρήσει στην εγκατάσταση τους.

 

Οι πρώτοι που θα μπορέσουν να εγκαταστήσουν τη τελική έκδοση των Windows 7 είναι οι συνδρομητές των υπηρεσιών MSDN και Technet όπου στις 6 Αυγούστου θα είναι επίσημα διαθέσιμη για κατέβασμα, αρχικά στην Αγγλική γλώσσα. Μέσα στο μήνα θα διατεθούν πάλι πρώτα σε αυτές τις υπηρεσίες, οι υπόλοιπες εκδόσεις των Windows 7 για κάθε χώρα, μεταξύ των οποίων και η Ελληνική. Η επίσημη διάθεση υπολογιστών με προεγκατεστημένα τα Windows 7 θα γίνει από τις 22 Οκτωβρίου ταυτόχρονα σε όλο το κόσμο.

 

Παράλληλα η Microsoft ανακοίνωσε και την ολοκλήρωση των Windows Server 2008 R2

 

Ενημέρωση : Η Microsoft με σημερινή της ανακοίνωση (24/7), κάνει μια νέα πρόταση προς την Ευρωπαική Ένωση σχετικά με τη κυκλοφορία των Windows 7 στην Ευρώπη. Η νέα πρόταση (και ελπίζουμε τελευταία) θέλει τον IE 8.0 να είναι προεγκατεστημένος και παράλληλα να εμφανίζεται μια οθόνη στην οποία ο χρήστης θα μπορεί να επιλέξει κάποιον από τους εναλλακτικούς browser της αγοράς (Firefox, Safari, Opera, Chrome). Αν η πρόταση αυτή γίνει δεκτή, τότε η Ευρώπη γλυτώνει από τα Windows 7 E και θα προμηθευτεί τη κανονική έκδοση των Windows 7 που θα κυκλοφορήσει σε όλο το κόσμο. Η πρόταση εξετάζεται και σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση από την Ευρωπαική Ένωση.

 

Link.png Site: Ανακοίνωση Microsoft

Link.png Site: Windows 7 - Πρώτη ματιά

Video Video:

| Windows 7 Sneak-Peak από την MGX