Η Qualcomm ανακοίνωσε επισήμως, ότι θα πραγματοποιήσει την διάθεση του high-end Snapdragon 800 chipset μαζί με τις Windows RT 8.1 συσκευές, η άφιξη των οποίων έχει προγραμματιστεί μέσα στο τρέχων έτος.

Με τον τρόπο αυτό, θα αναδειχθεί ως το τρίτο κατά σειρά chip, το οποίο υποστηρίζει την συγκεκριμένη πλατφόρμα, μαζί με τα Tegra 3 της Nvidia και τον Snapdragon S4.

 

Ο Snapdragon 800 είναι ο γρηγορότερος ARM-based επεξεργαστής στην επιτυχημένη σειρά προϊόντων της εταιρείας αποτελούμενος από τέσσερα Krait 400 CPUs με συχνότητα έως 2.2 GHz, μαζί με Adreno 330 GPU και υποστήριξη δικτύων 3G/4G LTE. Ο Luis Pineda στέλεχος της Qualcomm, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την υποστήριξη των Windows RT 8.1 από τους flagship Snapdragon 800 επεξεργαστές.

 

Εκτός όμως από τις σημαντικές βελτιώσεις ως προς την ταχύτητα, στη μνήμη αυτού αλλά και στην GPU, το chip λέγεται ότι θα είναι και πιο αποδοτικό σε σχέση με τις τελευταίες λύσεις της εταιρείας. Θα πρέπει κλείνοντας να σημειώσουμε ότι υποστηρίζουν αρκετά μεγάλες αναλύσεις οθονών, έως 2560 x 2048, που θα επιτρέψει κάθε Windows RT συσκευή να έρχεται με υψηλής ανάλυσης panels για πρώτη φορά, ενώ παρέχεται και native υποστήριξη για 4K encoding και decoding.

 

Link.png Site: ']neowin.net

Link.png Site: http://www.qualcomm.com/media/releases/2013/06/04/qualcomm-works-microsoft-offer-snapdragon-800-processors-windows-rt-81']Qualcomm Press Release