Μεγάλοι κατασκευαστές υπολογιστών όπως η Dell, η Levono και η ΗΡ θα μπορούν να εγκαταστήσουν Windows ΧΡ ακόμα και μετά τις 30 Ιουνίου, όταν και τελειώνει επίσημα η δυνατότητα εγκατάστασης σε καινούργιους υπολογιστές.

 

Το παράθυρο αυτό βρίσκεται μέσα στην άδεια χρήσης των Windows Vista. Συγκεκριμένα, η Dell δήλωσε ότι θα εκμεταλλευτεί το δικαίωμα που δίνουν τα Vista για επιστροφή στην προηγούμενη έκδοση των Windows, δηλαδή τα XP. Έτσι, ενώ θα αγοράζει άδειες για Vista, θα εγκαθιστά σε κάποιους υπολογιστές Windows XP με το δικαίωμα βέβαια του αγοραστή να αναβαθμίσει όποτε θέλει σε Vista.

 

Επιπλέον, εκπρόσωποι της HΡ ανακοίνωσαν ότι η εταιρεία θα εκμεταλλευτεί αυτή την δυνατότητα μέχρι και τον Ιούλιο του 2009, περισσότερο δηλαδή από ένα χρόνο μετά την επίσημη ημερομηνία λήξης των Windows XP! Για να μπορέσει πάντως να γίνει η «επιστροφή» στα XP, θα πρέπει η έκδοση των Vista να είναι είτε Ultimate είτε Business.

 

Το θέμα έφερε στην επιφάνεια με δηλώσεις του, το αφεντικό της Microsoft, Steve Ballmer. Μάλιστα, άφησε ανοικτό ακόμα και το ενδεχόμενο αλλαγής πολιτικής της εταιρείας του, που δεν μπορεί να σημαίνει κάτι άλλο από άλλη μία παράταση της ζωής των Windows XP, στην περίπτωση που η θέληση και το πνεύμα των πελατών της Microsoft κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Source.png Πηγή: pcw.gr