Μπορεί η Microst να συνεχίζει με αμείωτη ένταση την προσπάθειά της να πείσει όσους χρησιμοποιούν ακόμη Windows XP να προχωρήσουν σε αναβάθμιση πριν τις 8 Απριλίου (οπότε και διακόπτεται οριστικά η υποστήριξή τους από την εταιρεία) όμως φαίνεται πως πέρα από ένα μεγάλο μέρος των χρηστών, διαφωνεί και η γνωστή εταιρεία λογισμικού antivirus Avast με την κίνηση αυτή.

Πιο συγκεκριμένα η AVAST, σε ανάρτηση στο ιστολόγιό της ανέφερε πως 23.6% των κατόχων του δικού της λογισμικού προστασίας (που συνολικά υπολογίζονται περίπου στα 211 εκατομμύρια) χρησιμοποιεί ακόμη Windows XP και σύμφωνα με την εκτίμησή της η διακοπή των ενημερώσεων θα δημιουργήσει πολλά και σοβαρά προβλήματα ασφαλείας.

 

Ακόμη, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση η εταιρεία θεωρεί πολύ πιθανή την γενίκευση των προβλημάτων καθώς οι μη ενημερωμένοι υπολογιστές θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν ώς μέσο για την προσβολή ή παραβίαση και άλλων λειτουργικών συστημάτων.

 

Τέλος, η εταιρεία θεωρεί πως ακόμη μεγαλύτερη απειλή αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι χρησιμοποιούν (στα Windows XP) τον Internet Explorer 8 για την περιήγησή τους στο διαδίκτυο καθώς ορισμένες από τις πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας που κυκλοφόρησαν δεν περιλαμβάνονταν στα updates των Windows XP.

 

Ωστόσο η Avast ανακοίνωσε πως η ίδια θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη μέσω ενημερώσεων στους χρήστες των Windows XP για τουλάχιστον τρία ακόμη χρόνια, μια κίνηση που έχουν κάνει και διάφορες άλλες εταιρείες όπως η Google (για τον Chrome) αλλά και το Mozilla Foundation (για τον Firefox).

 

Link.png Site: http://www.neowin.net/news/avast-cutting-off-windows-xp-support-is-a-big-mistake[/url]']Neowin