Την έναρξη λειτουργίας ενός νέου πανευρωπαϊκού δικτύου οπτικών ινών ανακοίνωσε σήμερα η ΟΤΕGlobe. Το νέο Διαβαλκανικό Δίκτυο (TransBalkan Network- TBN) αποτελεί τη νέα διεθνή υποδομή για

την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της Ευρυζωνικότητας στη ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

 

Όπως επεσήμανε ο εκτελεστικός διευθυντής τεχνολογίας της OTEGlobe, κ. Κωσταντινίδης το κόστος επένδυσης είναι της τάξεως των 50 εκ. ευρώ στην τριετία. Το Δίκτυοεκτείνεται από την Ελλάδα έως τη Φρανκφούρτη μέσω των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης.

 

«Το business plan έχει ως προς το πρώτο έτος ήδη επιτευχθεί, αν και δεν μπορώ να αναφερθώ σε ακριβή νούμερα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της OTEGlobe, Ντίνος Ανδρέου. «Αξιοποιώντας τη γεωγραφική μας θέση, στοχεύουμε στο να αποτελέσουμε τη δικτυακή γέφυρα που συνδέει τη Μέση ανατολή με την Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων, καλύπτοντας παράλληλα τις υψηλές ανάγκες ευρυζωνικότητας στη χώρα μας και την ευρύτερη περιοχή», επεσήμανε.

 

Το νέο δίκτυο αποτελεί διαφορετική γεωγραφική όδευση προς τη Δυτική Ευρώπη από αυτή του υπάρχοντος, το οποίο επίσης συνδέει την Ελλάδα με τη Δυτική Ευρώπη, αλλά μέσω Ιταλίας. Τα δύο δίκτυα θα λειτουργούν και συμπληρωματικά το ένα προς το άλλο υπό τη μορφή back up, εφόσον χρειαστεί.

 

Στην εκδήλωση παρέστη και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης, ο οποίος αρνήθηκε να διατυπώσει οποιοδήποτε σχόλιο για τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της MIG κ. Α. Βγενόπουλο. Επίσης, όταν ρωτήθηκε για το δικαίωμα ψήφου, είπε ότι δεν υπόκειται στη δική του αρμοδιότητα και κάλεσε τους δημοσιογράφους να απευθυνθούν στο υπουργείο.

 

Όσον αφορά τις νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες της OTEGlobe, ο κ. Βουρλούμης δήλωσε, «Βρίσκομαι εδώ σήμερα, μια ημέρα που έχω πολλά πράγματα να κάνω, γιατί θέλω να τονίσω τη σημασία της ΟΤΕGlobe, η οποία επιχειρεί να συνδέσει την Ελλάδα με τον υπόλοιπο κόσμο. Κατάφερε να πλέξει τα δίκτυα με Βουλγαρία, Αλβανία κ.λ.π. Έχει πλέον ανοίξει ο δρόμος προς το Βορρά.»

 

Source.png Πηγή: reporter.gr