Με μια εφ' όλης της ύλης ενημέρωση στους εκπροσώπους του Τύπου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, αναφέρθηκε στα κατορθώματα του ΟΤΕ τα τελευταία χρόνια, αλλά και στα μελλοντικά σχέδια του Ομίλου με στόχο «να γίνουμε οι καλύτεροι της αγοράς σε όλα τα επίπεδα».

Ολοκληρώνοντας τον 5ετη μετασχηματισμό του Ομίλου, ο ΟΤΕ σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ συνεχίζει να είναι πρωτοπόρος στην τεχνολογία, έχοντας πληθυσμιακή κάλυψη του δικτύου 4G στο 70% της ελληνικής επικράτειας και στο 30% όσον αφορά τις VDSL συνδέσεις. Παράλληλα συνεχίζεται η ανάπτυξη του δικτύου 4G+ το οποίο παρουσιάστηκε τους τελευταίους μήνες, αρχικά σε επιλεγμένες περιοχές. Στη στρατηγική του Ομίλου για φέτος είναι η αύξηση του ποσοστού κάλυψης του δικτύου 4G στο 80% της επικράτειας και στο 40% για το VDSL.

 

Τα παραπάνω ποσοστά θα μπορούσαν να ήταν αρκετά υψηλότερα σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ αν είχαν επιλυθεί τα μεγάλα προβλήματα στις αδειοδοτήσεις, τα οποία φρενάρουν σημαντικά το ρυθμό ανάπτυξης των δικτύων. Επιπλέον «η μεγάλη εικόνα» για τον κ.Τσαμάζ και τον ΟΤΕ είναι η επίτευξη των φιλόδοξων στόχων του προγράμματος της ψηφιακής ατζέντας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θέλει να φέρει σε όλους του Ευρωπαίους πολίτες έως το 2020 ταχύτητες τουλάχιστον 30Mbps, και στο 50% από αυτούς, ταχύτητες 100Mbps

 

IMG_20150609_150750.817.jpg

 

Αρκετά θετική είναι η πορεία της συνδρομητικής τηλεόρασης του Ομίλου, του ΟΤΕ TV, η οποία διαθέτει ήδη 375.000 συνδρομητές, ένας αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα μετά τη σύναψη συμφωνιών μεταδόσεων αρκετών αθλητικών γεγονότων μεταξύ των οποίων το Champions League. Σημαντική εξέλιξη μπορεί να θεωρηθεί η διάθεση του OTE TV Hybrid από τον προσεχή Νοέμβριο, μια νέα υπηρεσία η οποία θα επιτρέπει στους συνδρομητές του ΟΤΕ να συνδυάζουν μέσα από έναν ειδικό αποκωδικοποιητή, τα οφέλη του δορυφορικού πακέτου σε συνδυασμό με τα ondemand πλεονεκτήματα του OTE TV για ευρυζωνικές συνδέσεις.

 

Έκπληξη μπορεί να θεωρηθεί η πορεία της σταθερής τηλεφωνίας, η οποία το πρώτο τρίμηνο του έτους παρουσίασε κέρδη για πρώτη φορά μετά από 9 ολόκληρα χρόνια. Η σταθερή τηλεφωνία αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό κομμάτι των συνδυαστικών πακέτων που θα παρουσιάσει ο ΟΤΕ αυτό το Φθινόπωρο, αφού προηγηθούν και διαβουλεύσεις με την Ε.Ε.Τ.Τ.

 

IMG_20150609_144721.334.jpg

 

Ο μεγαλύτερος στόχος του ΟΤΕ για τα επόμενα χρόνια είναι ο εκσυγχρονισμός του δικτύου του σε All IP με χρονικό ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2018, εξελίσσοντας παράλληλα το ακραίο δίκτυο με οδηγό ένα ενιαίο πλάνο Σταθερής-Κινητής που βασίζεται στο VDSL/Vectoring και το LTE.

 

Στο περιθώριο της ενημέρωσης, αποκαλύφθηκε και το νέο λογότυπο της Cosmote το οποίο γίνεται πιο μοντέρνο, με τα γράμματα που εμφανίζουν τη λέξη ΟΤΕ να φαίνονται πιο έντονα, ένδειξη για την ακόμα στενότερη σχέση των δύο brand στο μέλλον.

 

20150609_151838_HDR.jpg