Σε πρόσφατη συνέντευξη της κας Ειρήνης Νικολαΐδη, Chief Officer Νομικών και Ρυθμιστικών Θεμάτων του Ομίλου ΟΤΕ, περιέγραψε το ισχύον νομοθετικό και εποπτικό πλαίσιο για τις τηλεπικοινωνίες σε Ευρώπη και Ελλάδα, τονίζοντας ότι οι εξελίξεις της τεχνολογίας είναι ραγδαίες - καθώς υπάρχει ένας συνεχής αγώνας δρόμου, σε νομοτεχνικό επίπεδο, προκειμένου η νομοθεσία να είναι πάντα επίκαιρη.

Η ποιότητα των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών που απολαμβάνει ο καταναλωτής στην Ελλάδα, συνέχισε η κα Νικολαΐδη, είναι συνάρτηση της επένδυσης, τόσο σε ανθρώπινο κεφάλαιο όσο και σε επίπεδο χρημάτων - τονίζοντας ότι ο Όμιλος ΟΤΕ έχει επενδύσει και στους δύο τομείς.

 

Συγκεκριμένα, η κα Νικολαΐδη ανέφερε ότι ο Όμιλος ΟΤΕ έχει επενδύσει κυρίως σε δίκτυα και τεχνολογίες νέας γενιάς πάνω από 2 δισ. ευρώ την τελευταία πενταετία, υλοποιώντας για την τρέχουσα τετραετία επενδύσεις ύψους 1,3 δισ. ευρώ - για να μπορούμε να προσφέρει όλο το φάσμα των σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.

 

Πρόθεσή του Ομίλου ΟΤΕ είναι, εφόσον το επιτρέψει το ρυθμιστικό πλαίσιο, να υλοποιήσει την τεχνολογία Vectoring που θα του επιτρέψει να προσφέρει, άμεσα, ταχύτητες πάνω από 100 Mbps στους καταναλωτές.

 

Η κα Νικολαΐδη μίλησε και για τo νέα κοινό brand COSMOTE που ντύνει πλέον όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Ομίλου σε σταθερή, κινητή και internet. «Η αγορά τηλεπικοινωνιών αλλάζει και το ίδιο κάνει και ο Όμιλος ΟΤΕ, αφουγκραζόμενος τις ανάγκες των πελατών», ανέφερε η Chief Officer Νομικών και Ρυθμιστικών Θεμάτων του Ομίλου ΟΤΕ. «Πρακτικά προσφέρει στους πελάτες μας ένα σημείο αναφοράς & κοινή εμπειρία, περισσότερη ευκολία, ταχύτητα και απλότητα».

 

Τέλος, η κα Νικολαΐδη αναφέρθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα τηλεπικοινωνιών και ΚτΠ στην ιστορία και την εξέλιξη των τηλεπικοινωνιών, από τον τηλέγραφο στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες, τονίζοντας το ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία και την ανάγκη για συνδεσιμότητα.