Άνοδο της θερμοκρασίας στον ΟΤΕ φέρνει το άνοιγμα της συζήτησης για την πώληση ποσοστού 5% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού στην Deutsche Telekom.

 

Η εκχώρηση του συγκεκριμένου ποσοστού προβλέπεται από την αρχική συμφωνία του ελληνικού δημοσίου με την γερμανική εταιρεία και οι όροι πώλησης θα αποτελέσουν το αντικείμενο της συζήτησης που, σύμφωνα με πληροφορίες, θα έχει αύριο στην Αθήνα ο επικεφαλής του Ομίλου Deutsche Telecom κ. Όμπερμαν με τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομίας – Οικονομικών και Μεταφορών – Επικοινωνιών.

 

Θα πρέπει πάντως να σημειώσουμε ότι υπουργός Μεταφορών κ. Στυλιανίδης ερωτηθείς χθες για την πιθανότητα πώλησης επιπλέον του ΟΤΕ στην γερμανική εταιρεία χαρακτήρισε το συγκεκριμένο θέμα αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομίας το οποίο είναι, όπως σημείωσε, ο μέτοχος του Οργανισμού.

 

Ανταλλάγματα

 

Παρότι η αρχική συμφωνία προβλέπει τους όρους με τους οποίους θα γίνει η πώληση του ποσοστού εντούτοις, με δεδομένο το υψηλό προσυμφωνημένο τίμημα, από την πλευρά της γερμανικής εταιρείας αναμένεται να ζητηθούν ανταλλάγματα προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση της option.

 

Να σημειώσουμε ότι στην συμφωνία που υπέγραψαν τον προηγούμενο χρόνο οι δύο πλευρές προβλέπεται ότι εάν το ελληνικό δημόσιο αποφασίσει εως τον Οκτώβριο του 2009 να διαθέσει στην γερμανική εταιρεία ποσοστό εως 5% από τις μετοχές που κατέχει στον ΟΤΕ, τότε για το ποσοστό αυτό θα εισπράξει την προσυμφωνημένη τιμή των 27,50 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή περίπου 380 εκατομμύρια ευρώ. Η τιμή αυτή είναι κατά πολύ υψηλότερη από την τρέχουσα χρηματιστηριακή τιμή της μετοχής που χθες έκλεισε στα 11,80 ευρώ.

 

Source.png Πηγή: euro2day.gr