Σε νέα «εθελούσια» έξοδο για έως και 2.000 άτομα, το κόστος της οποίας εκτιμάται ότι δεν θα περάσει τα 300 εκατ ευρώ, αναμένεται να προχωρήσει η διοίκηση του ΟΤΕ, από το 2009, ενώ σχεδιάζει στο πρόγραμμα να συμμετάσχουν και οι εναπομείναντες 630 υπάλληλοι που δεν συμπεριελήφθησαν στο προηγούμενο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο των σχεδιασμών που θα υλοποιήσει το επόμενο έτος για τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους και κυρίως του εργασιακού- που σήμερα φτάνει στο 30% του ετήσιου τζίρου του- η διοίκηση της εταιρείας έχει απευθυνθεί στους επικεφαλείς των διευθύνσεων, ζητώντας εμπεριστατωμένες εισηγήσεις για τις ανάγκες των Τμημάτων σε προσωπικό και το ποσοστό που δύναται να θεωρηθεί πλεονάζων. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχει σχηματίσει εικόνα για την αναγκαιότητα ή μη συγκεκριμένου αριθμού εργαζομένων.

 

Στόχος της διοίκησης είναι οι καινούργιες αποχωρήσεις να μη ζημιώσουν τη λειτουργική αποδοτικότητα της εταιρείας. Για το λόγο αυτό και γίνεται λόγος για στοχευόμενες «απολύσεις» οι οποίες αυτή τη φορά θα πραγματοποιηθούν και σε υψηλότερες βαθμίδες της διοικητικής ιεραρχίας και με γνώμονα να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στη λειτουργία της εταιρείας.

 

Source.png Πηγή: euro2day.gr