Πιο γρήγορο Internet σε συνολικά 2247 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, ξεκινά να παρέχει άμεσα ο ΟΤΕ.

Στην ανακοίνωση, ο ΟΤΕ αναφέρει ότι μέσα στο μήνα, περισσότεροι από 250 οικισμοί θα έχουν τη δυνατότητα ευρυζωνικής σύνδεσης VDSL με ταχύτητες έως 50Mbps, ενώ το συνολικό έργο αφορά 320.000 κατοίκους και επιχειρήσεις. Πριν από 2 χρόνια, ο Όμιλος ΟΤΕ μέσω των εταιρειών OTE Rural North και OTE Rural South, ανέλαβε την ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών με σκοπό τη διάθεση ευρυζωνικών υπηρεσιών, και στα πλαίσια του έργου «Ανάπτυξη Ευρυζωνικών Υποδομών σε Αγροτικές «Λευκές περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας» της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Η επένδυση επήλθε στα €113 εκατομμύρια εκ των οποίων τα €101 εκατ. προέρχονται από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους.

 

Omilos-OTE-VDSL-Rural-Broadband-2.JPG

 

Από το σύνολο των οικισμών, οι 804 βρίσκονται σε 19 νομούς της βόρειας Ελλάδας, στους Νομούς Δράμας, Έβρου, Καβάλας, Ξάνθης, Ροδόπης, Λέσβου, Χίου, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Φλωρίνης, Ιωαννίνων, Ημαθίας, Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πέλλης, Πιερίας, Σερρών, Χαλκιδικής. Οι υπόλοιποι 1.443 βρίσκονται σε 17 Νομούς της νότιας Ελλάδας, στους Νομούς Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας, Λευκάδος, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνης, Χανίων, Αργολίδος, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Πειραιώς, Δωδεκανήσου και Βοιωτίας.

 

Οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να δουν αναλυτικά τις περιοχές που έχουν ήδη πρόσβαση στις νέες ευρυζωνικές υπηρεσίες από τα παρακάτω links:

 

• Για βόρεια Ελλάδα: http://www.oteruralnorth.gr
• Για νότια Ελλάδα: http://www.oteruralsouth.gr

 

Οι ενεργοποιήσεις συνδέσεων γίνονται σταδιακά και η κάλυψη αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017.