Πρεμιέρα έχει κάνει από το πρωί το πρώτο ελληνικό θεματικό κανάλι του ΟΤΕ TV, το OTE History, το οποίο θα προβάλει ντοκιμαντέρ με επίκεντρο την ελληνική ιστορία και πολιτισμό.

Το κανάλι το οποίο παρουσιάστηκε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα παράλληλα με την υβριδική πλατφόρμα του OTE TV, θα μεταδίδεται σε SD ανάλυση και θα προβάλει ντοκιμαντέρ παραγωγής του OTE TV αλλά και άλλων γνωστών καναλιών όπως των National Geographic, BBC και Discovery. Θα διαθέτει 24ωρο πρόγραμμα, καλύπτωντας ένα ευρύ φάσμα θεματικών όπως την ιστορία και μυθολογία από την αρχαιότητα έως σήμερα, τέχνες και πολιτισμός, τόποι κα παραδόσεις της Ελλάδας καθώς και μεγάλες προσωπικότητες της χώρας.

 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλη Τσαμάζ, «Το OTE History αποτελεί ένα σημαντικό έργο για τον ΟΤΕ, έναν οργανισμό στενά δεμένο με τη σύγχρονη ελληνική ιστορία, με ξεχωριστό πολιτιστικό ρόλο και ευθύνη. Με ντοκιμαντέρ και εκπομπές υψηλής ποιότητας και αισθητικών προδιαγραφών για την ιστορία, τον πολιτισμό, τους ανθρώπους και τις παραδόσεις του τόπου μας, το κανάλι αυτό μπορεί να αποτελέσει έναν νέο τόπο ψυχαγωγίας και μόρφωσης για τους τηλεθεατές. Το OTE History δημιουργήθηκε με πολλή προσπάθεια, όραμα και σεβασμό απέναντι στο περιεχόμενο και το κοινό του. Είναι η παρακαταθήκη μας για τις επόμενες γενιές».

 

%CE%9FTE%20HISTORY%20screenshot_1.jpg

 


Επιπλέον στη συνέντευξη τύπου, ο κ. Τσαμάζ αναφέρθηκε στις υπό εξέλιξη συζητήσεις με την ΕΡΤ για την προβολή εκπομπών από το ψηφιακό της αρχείο, ενώ στόχος του ομίλου είναι το πρόγραμμα του καναλιού να εμπλουτίζεται με νέο και ενδιαφέρον περιεχόμενο σε συνεργασία και με τρίτους φορείς.

 

Η πρώτη πρωτότυπη εκπομπή του OTE History είναι το «Η Ελλάδα από το Α ως το Ω» που θα προβληθεί σήμερα στις 9.00μμ, προβάλοντας ένα οδοιπορικό στην Ελλάδα του σήμερα, αρχής γενομένης από τη Θεσσαλονίκη, μέσα από τα μάτια σημαντικών Ελλήνων οι οποίοι συνδέονται με τους συγκεκριμένους τόπους. Ακολουθούν η Φλώρινα, ο Βόλος, η Τήνος, το Πήλιο, η Κρήτη, ο Πειραιάς, τα Ιωάννινα και η Αθήνα.