Στη διαχείριση της Deutsche Telekom περνά και επισήμως από την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου ο ΟΤΕ.

 

Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων, η οποία θα εγκρίνει την τοποθέτηση δύο ακόμα στελεχών της Deutsche Telekom στο ΔΣ του Οργανισμού.

 

Έτσι, τα μέλη της γερμανικής εταιρείας στο ΔΣ θα αυξηθούν σε πέντε, όπως προβλέπει και η συμφωνία με το Ελληνικό Δημόσιο.

 

Το 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο θα μειωθεί κατά μία θέση και το Δημόσιο με την DT θα έχουν από πέντε μέλη έκαστος.

 

Ο πρόεδρος θα ορίζεται από το Δημόσιο και ο διευθύνων σύμβουλος από την DT. Επίσης, θα συσταθεί τετραμελής Εκτελεστική Επιτροπή, στην οποία επικεφαλής θα είναι ο διευθύνων σύμβουλος με διπλή ψήφο σε περιπτώσεις ισοψηφίας.

 

Τα σενάρια για το μέλλον του Π.Βουρλούμη στον ΟΤΕ είναι αντιφατικά. Το επικρατέστερο σενάριο λέει ότι ο κ. Βουρλούμης θα παραμένει στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου ως εκπρόσωπος της γερμανικής πλευράς.

 

Αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο, το Δημόσιο θα τοποθετήσει δικό του εκπρόσωπο στη θέση του προέδρου.

 

Μία από τις πρώτες αποφάσεις της DT θα είναι η μείωση του προσωπικού κατά 2.000 άτομα, μέσω προγράμματος εθελουσίας εξόδου.

 

Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι του ΟΤΕ πραγματοποιούν 24ωερη απεργία την Πέμπτη και θα συγκεντρωθούν έξω από το διοικητικό μέγαρο του Οργανισμού την ώρα της συνέλευσης (13:30). Οι υπάλληλοι του ΟΤΕ διαμαρτύρονται και για την απόφαση να κλείσουν περίπου 120 καταστήματα του Οργανισμού.

 

Source.png Πηγή: news.in.gr