Οι πληροφορίες θέλουν τον ΟΤΕ να προχωρά σε δορυφορικές υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης από την άνοιξη του 2009 αξιοποιώντας την πλατφόρμα Hellas Sat η οποία έχει επίσης υποβάλει αίτηση στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης για την ψηφιακή επίγεια τηλεόραση και είναι σήμερα σε αναζήτηση παρόχων περιεχομένου.

 

Οι εξελίξεις αυτές είναι σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενες. Μάλιστα όπως σημειώνουν οι αναλυτές της HSBC ανέμεναν ότι ο ΟΤΕ θα είναι ο πρώτος που θα εισέλθει στην εγχώρια αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης το 2009-10.

 

Σε ένα πρώτο στάδιο αναμένεται να προσφέρει δορυφορικές υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης με την πλήρη εμπορική δραστηριότητα να αναπτύσσεται στο α` τρίμηνο του 2009.

 

Μετά από αίτηση στις 29 Ιουλίου της Hellas Sat για χορήγηση άδειας 5 ετών σε εθνικό επίπεδο για προσφορά υπηρεσιών HD δορυφορικής συνδρομητικής τηλεόρασης με την εμπορική ονομασία Hellas Sat HD από την ελληνική NCRT ενισχύεται ο ανταγωνισμός για τη Forthnet όπως σημειώνουν οι αναλυτές, κάτι που είχαν σημειώσει σε σχετικό report για την εταιρεία που κατέχει σήμερα το Nova, την μοναδική ψηφιακή πλατφόρμα DTH στην Ελλάδα.

 

Source.png Πηγή: isotimia.gr