Νέο τηλεπικοινωνιακό πάροχο με γνωστό όνομα θα αποκτήσει η χώρα μας, ο οποίος δεν είναι άλλος από τη ΔΕΗ.

Αυτό επισημοποιήθηκε χθες κατά τη διάρκεια του επιχειρησιακού σχεδίου της ΔΕΗ σε επενδυτές, με τις συνολικές επενδύσεις να φτάνουν τα 3,4 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2023. Αυτές περιλαμβάνουν εκτός από τις τηλεπικοινωνίες, επενδύσεις που αφορούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας καθώς και την επέκταση των δικτύων με έμφαση στον εκσυγχρονισμό του δικτύου διανομής και την εγκατάσταση έξυπνων μετρητών. 

Για την ώρα πάντως και με βάση την αναλυτική παρουσίαση που διανεμήθηκε στους επενδυτές, δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για τα σχέδια της εταιρείας στο κομμάτι των τηλεπικοινωνιών ενώ και οι πληροφορίες είναι ελάχιστες. Αυτές αναφέρουν πάντως ότι η ΔΕΗ «εξετάζει προσεκτικά τις επιλογές της σε ότι αφορά τη πιθανή διάθεση μιας FTTH πλατφόρμας».

Αξιοποιώντας το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, η ΔΕΗ επιθυμεί να προσφέρει μελλοντικά υπηρεσίες FTTH φτάνοντας τις οπτικές ίνες μέσα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με συνδέσεις έως και 1Gbps. Το υπάρχον δίκτυο της ΔΕΗ είναι αυτό που σύμφωνα με την εταιρεία της παρέχει «μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και την ικανότητα να αναπτύξει με χαμηλό κόστος και γρήγορο ρυθμό τα σχέδιά της».

  • Like 13
  • Thanks 3