Στην τελική ευθεία μπαίνει η δυνατότητα πρόσβασης στο Internet όχι μόνο στους σταθμούς αλλά και μέσα στους συρμούς του Μετρό της Αθήνας.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η ΣΤΑΣΥ προχώρησαν σε συμφωνία με την Cosmote και την Vantage Towers, η οποία αφορά την εγκατάσταση του απαραίτητου εξοπλισμού για την κάλυψη δικτύου 4G και 5G στο Μετρό Αθήνας. Η Vantage Towers αποτελεί την εταιρεία που έχουν συστήσει τα ελληνικά παραρτήματα της Vodafone και της Wind, υπεύθυνη για τη διαχείριση των κεραιών των δύο παρόχων. 

Με τα νέα δεδομένα, οι επιβάτες θα μπορούν να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο internet σε ολόκληρο το δίκτυο του μετρό, όσο βρίσκονται στους σταθμούς ενώ το πρόβλημα ασθενούς ή και μηδενικού σήματος μέσα στις σήραγγες θα λυθεί, επιτρέποντας όχι μόνο το surfing αλλά και την πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων χωρίς προβλήματα. Το έργο αποτελεί μέρος του WiFi4GR, του σχεδίου που έχει στόχο την εγκατάσταση περισσότερων από 2.500 WiFi Hotspots  σε όλη την Ελλάδα. Η πιλοτική εφαρμογή σύμφωνα με το moneyreview αναμένεται να ξεκινήσει το Νοέμβριο, καλύπτοντας πέντε σταθμούς του μετρό και τις σήραγγες μεταξύ τους, ξεκινώντας από το Ελληνικό. Παλιότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι αρχικά τρεις σταθμοί θα έδιναν δωρεάν πρόσβαση στο Internet για τους επιβάτες.

Συνολικά το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2.5 χρόνια, με το πρόβλημα να εστιάζεται στις εργασίες οι οποίες μπορούν να πραγματοποιούνται μόνο τις μεταμεσονύχτιες ώρες όταν δεν λειτουργεί το μετρό, και για περιορισμένο χρονικό διάστημα. 

  • Like 13
  • Thanks 2