Τη δυνατότητα πρόσβασης στο Internet κατά τη διάρκεια των πτήσεών της, ανακοίνωσε σήμερα η Aegean σε συνεργασία με την Inmarsat, τη Deutsche Telekom και τη Display Interactive.  

Η δυνατότητα είναι από σήμερα διαθέσιμη στο νέο στόλο 46 αεροσκαφών της εταιρείας που αποτελείται από AIRBUS 320 και 321neo, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση, «καθώς θα παραλαμβάνονται νέα αεροσκάφη και ο στόλος θα εξοπλίζεται σταδιακά, όλο και περισσότεροι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία AEGEAN Wi-Fi onboard». Η Aegean παρέχει τη δυνατότητα για όλους να δοκιμάσουν την υπηρεσία χωρίς κανένα κόστος και για 10 λεπτά μέσω του πακέτου "Free 10" ενώ όσοι επιβάτες επιθυμούν να διατηρήσουν την πρόσβασή τους στην υπηρεσία σε όλη την πτήση, μπορούν να επιλέξουν το πακέτο “Text and surf” ή το πακέτο “Stream” για μεγαλύτερη ταχύτητα και επιπλέον δυνατότητα παρακολούθησης βίντεο ή ακρόασης ήχου στο διαδίκτυο. 

Στο Free 10' πακέτο, οι επιβάτες μπορούν να δοκιμάσουν την υπηρεσία στέλνοντας άμεσα μηνύματα ή κάνοντας surfing. Στο Text& Surf παρέχονται ταχύτητα 1,5Mbps ενώ στο Stream η ταχύτητα φτάνει τα 15Mbps, κάτι άλλωστε αναγκαίο για υπηρεσίες video streaming. Πρόσθετα οφέλη παρέχονται στους επιβάτες της Business Class αλλά και στα μέλη του Miles+Bonus Gold, με τους πρώτους να έχουν δωρεάν πρόσβαση στο πακέτο "Stream" καθόλη τη διάρκεια της πτήσης, ενώ τα Gold μέλη θα έχουν πρόσβαση στο πακέτο "Text and surf" χωρίς κάποια επιπλέον χρέωση.

Η υπηρεσία Aegean Wi-Fi στηρίζεται στην τεχνολογική πλατφόρμα του European Aviation Network, η οποία «αποτελεί την κορυφαία εφαρμογή ευρυζωνικού internet εν πτήσει στην Ευρώπη», καθώς προσφέρει ασύγκριτες ταχύτητες, αδιάλειπτη κάλυψη και σημαντικά χαμηλότερο χρόνο αναμονής (latency) από οποιαδήποτε άλλη αντίστοιχη εφαρμογή στην αγορά. Για την πρόσβαση στο Internet, γίνεται ταυτόχρονη σύνδεση με έναν S-band δορυφόρο, σε συνδυασμό με ένα επίγειο 4G LTE δίκτυο. 

Ενημέρωση: Όπως ενημερωθήκαμε από την εταιρεία, το κόστος του πακέτου "Text and Surf" κοστολογείται στα 4 ευρώ ενώ του πακέτου 'Stream' στα 9 ευρώ. Το κόστος αφορά πρόσβαση στην υπηρεσία καθόλη τη διάρκεια της πτήσης και χωρίς κάποιο όριο στον όγκο των δεδομένων που μπορεί να κατεβάσει ο επιβάτης.

  • Like 2