Μετά την ανακοίνωση έκπληξη στα μέσα Δεκεμβρίου, η Cosmote προχωρά από σήμερα στη σταδιακή δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων του σταθερού ευρυζωνικού internet για οικιακούς και εταιρικούς συνδρομητές της εταιρείας.

Όπως αναφέρει η σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέσα στο έτος και αφορά συνδρομητές της εταιρείας σε περιοχές που δεν έχει φτάσει ακόμη η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι και την επιχείρηση και όπου αυτό είναι τεχνολογικά εφικτό. Την προσφορά δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν όσοι διαθέτουν FTTH σύνδεση ή παρέχεται δυνατότητα σχετικής σύνδεσης στην περιοχή τους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, συνδρομητές με οικονομικό πρόγραμμα ταχύτητας έως 24Mbps, έως 50Mbps και έως 100Mbps, θα αναβαθμιστούν σε ταχύτητα έως 50Mbps, έως 100Mbps και έως 200Mbps αντίστοιχα, χωρίς να προβούν σε καμία ενέργεια και χωρίς καμία μεταβολή στη διάρκεια του συμβολαίου τους ή του μηνιαίου παγίου. Η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε αυτόματα είτε απομακρυσμένα όπου τεχνικά αυτό είναι δυνατό, με τους συνδρομητές της Cosmote να ενημερώνονται αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της, μέσω του λογαριασμού σταθερής, της εφαρμογής My COSMOTE App και με γραπτό μήνυμα (sms). 

Παράλληλα η Cosmote αναφέρει ότι συνεχίζει την ανάπτυξη του δικτύου Fiber με συνολικές επενδύσεις άνω των 3 δισ. ευρώ μέχρι το 2027 και με στόχο το FTTH να φτάσει σε 3 εκ. σπίτι και επιχειρήσεις μέχρι το έτος αυτό. Μέχρι σήμερα, οι γραμμές FTTH στο δίκτυο Cosmote Fiber ξεπερνούν τις 600.000, ενώ μέχρι το τέλος του 2022 θα ανέλθουν σε περίπου 1 εκατομμύριο.

  • Like 40
  • Thanks 5
  • Haha 5