Έναν διαφορετικό τρόπο για επίτευξη μεγαλύτερων ταχυτήτων Internet μέσα στο σπίτι, ανακοίνωσε σήμερα η Cosmote, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα Home Speed Booster που υπόσχεται ταχύτητες ώς και 100Mbps.

Για να γίνουν πραγματικότητα οι ταχύτητες αυτές, ειδικό router που παρέχει δωρεάν η εταιρεία και υποστηρίζει την τεχνολογία Hybrid Access, συνδυάζει την ταχύτητα της επίγειας ευρυζωνικής σύνδεσης Internet μέσω του προγράμματος Cosmote Home Double Play, μαζί με πακέτο δεδομένων 20GB μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας 3G/4G της Cosmote. Μάλιστα, μέχρι τις 31 Ιουλίου, είναι σε ισχύ προσφορά γνωριμίας που διπλασιάζει την κατανάλωση όγκου δεδομένων από τα 20 στα 40GB.

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια που ο χρήστης χρησιμοποιεί όλο το εύρος της σταθερής ευρυζωνικής του σύνδεσης, είτε αυτή είναι VDSL είτε ADSL, τότε το ειδικό router ενεργοποιεί αυτόματα τη σύνδεση κινητής τηλεφωνίας, με το σήμα (3G/4G) και τις ταχύτητες να διαμορφώνονται ανάλογα την περιοχή. Τέτοιες περιπτώσεις σύμφωνα με την Cosmote περιλαμβάνονται είτε κατά την αναπαραγωγή περιεχομένου σε υψηλή ευκρίνεια και φυσικά το κατέβασμα ή το ανέβασμα μεγάλων αρχείων.

 

COSMOTE_Hybrid%20Access.jpg

 

Η τελική μέγιστη ταχύτητα προκύπτει από το συνδυασμό σταθερής σύνδεσης VDSL 50Mbps και κινητής 4G, με όριο τα 60Mbps. Στην περίπτωση που καταναλωθούν πλήρως τα διαθέσιμα GB που παρέχει η υπηρεσία, τότε απενεργοποιείται το κομμάτι της κινητής σύνδεσης, και ο χρήστης μπορεί να προμηθετεί επιπλέον GB.

 

Το Cosmote Home Speed Booster παρέχεται αποκλειστικά στους συνδρομητές των προγραμμάτων Cosmote Home Double Play, με πρόσθετο κόστος €15.

 

Link.png Site: Cosmote