Στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου για τα δύο χρόνια λειτουργίας του καναλιού Cosmote History, ανακοινώθηκε και η ανεξαρτητοποίηση της υπηρεσίας Cosmote TV Go, η οποία δίνει πρόσβαση σχεδόν σε ολόκληρο το τηλεοπτικό περιεχόμενο της πλατφόρμας από φορητές συσκευές, και η οποία πλέον θα είναι διαθέσιμη ακόμα και για όσους δεν είναι συνδρομητές Cosmote TV.

Έτσι από τον Απρίλιο, όποιος επιθυμεί, θα μπορεί να γίνει συνδρομητής της υπηρεσίας Cosmote TV Go χωρίς να ισχύει οποιοσδήποτε περιορισμός στον πάροχο σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιεί, κάτι που μάλιστα θα ισχύσει και για όσους ήδη χρησιμοποιούν την υπηρεσία ως συνδρομητές Cosmote TV. Η πρόσβαση στην υπηρεσία θα γίνεται όπως τώρα μέσα από τις εφαρμογές για smartphones και tablets που στηρίζονται στην πλατφόρμα του iOS ή του Android, καθώς και για φορητούς υπολογιστές Windows και macOS. Μέσα στη χρονιά, η πρόσβαση στην υπηρεσία θα επεκταθεί και μέσω εφαρμογών που θα είναι διαθέσιμες για έξυπνες τηλεοράσεις ενώ προς το τέλος του έτους, η Cosmote θα κυκλοφορήσει και το δικό της Android TV Box. Όπως αναφέρθηκε, το ίδιο διάστημα και μέσα από τη συγκεκριμένη συσκευή θα είναι δυνατή για πρώτη φορά η πρόσβαση των συνδρομητών σε 4K περιεχόμενο.

Σε ότι αφορά την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθήσει ο Όμιλος ΟΤΕ, αυτή δεν έχει οριστεί ακόμα, όμως εκτός από το αναμενόμενο μηνιαίο αντίτιμο που θα δίνει πλήρη πρόσβαση σε όλα τα κανάλια της υπηρεσίας, στόχος της Cosmote είναι και η παρουσίαση θεματικών πακέτων ή πακέτων μερικής πρόσβασης. Έτσι η εταιρεία  προσανατολίζεται στο λανσάρισμα πακέτων που θα δίνουν αποκλειστική πρόσβαση στα αθλητικά ή κινηματογραφικά κανάλια της πλατφόρμας ενώ δε θα λείπει και περιορισμένη χρονική πρόσβαση (πχ ημερήσια/εβδομαδιαία) αλλά και πακέτο που θα αφορά την πρόσβαση σε αθλητικά γεγονότα συγκεκριμένης διοργάνωσης (πχ Champions League), με χαμηλότερο χρηματικό αντίτιμο.

5a830de812994_COSMOTETV-D.Michalakis.JPG.a8941c7f2e1f9c82fde3054b9614beb6.JPG

Σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Μιχαλάκης Executive Director της Cosmote TV, ανέφερε ότι το 80% των αποκωδικοποιητών που έχουν στα χέρια τους οι 525.000 συνδρομητές της Cosmote TV, υποστηρίζουν τις υβριδικές λειτουργίες της πλατφόρμας όπως το Replay TV και το Cosmote TV Plus για πρόσβαση σε on demand περιεχόμενο. Όμως μόλις το 30% έχουν ενεργοποιήσει τις σχετικές υπηρεσίες, κάτι που εν πολλοίς οφείλεται στην αδυναμία ενσύρματης σύνδεσης του αποκωδικοποιητή με το router. Για το λόγο αυτό, από το τέλος του μήνα, διαθέσιμο μέσα από τα καταστήματα της Cosmote θα είναι ένα Wi-Fi usb adapter που θα επιτρέπει την ασύρματη πρόσβαση του αποκωδικοποιητή στο Internet, με κόστος περίπου €10.

Τέλος, σύντομα θα κυκλοφορήσει και η εφαρμογή Smart Remote για smartphones και tablets μέσω της οποίας θα είναι δυνατός ο χειρισμός των αποκωδικοποιητών της Cosmote TV αντικαθιστώντας το τηλεχειριστήριο, καθώς και με δυνατότητα προγραμματισμού εγγραφής εκπομπών αλλά και εμφάνισης πληροφοριών EPG μέχρι δύο ημέρες πίσω.

 

  • Like 2
  • Thanks 1