Στη Forthnet και στα… πακέτα της βρίσκεται στραμμένο το ενδιαφέρον της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, που αναμένει εξελίξεις γύρω από την εταιρία, καθώς αυτό προοιωνίζονται οι δύο μεγάλες συναλλαγές οι οποίες έγιναν επί της μετοχής της στο χρηματιστήριο την προηγούμενη εβδομάδα και αφορούσαν σχεδόν στο 14% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ μεγαλύτερο το ποσοστό της εταιρίας που έχει αλλάξει χέρια το τελευταίο διάστημα.

 

Από την πλευρά της Forthnet τηρείται σιγή ιχθύος επί του θέματος και δεν γίνεται κανένα σχόλιο για τις συναλλαγές που έχουν φέρει την εταιρία στο επίκεντρο του χρηματιστηριακού ταμπλό, σε μια εποχή μάλιστα όπου η τιμή της μετοχής βρισκόταν σε ιστορικά χαμηλά.

 

Με δεδομένη τη σιγή των στελεχών της εταιρίας, μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν αναφορικά με την ταυτότητα των αγοραστών και των πωλητών, τουλάχιστον έως ότου γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις, όπως ορίζει η χρηματιστηριακή νομοθεσία.

 

Δύο μεγάλες συναλλαγές

 

Το πακέτο της Παρασκευής, που ήταν και το πλέον εντυπωσιακό, αφορούσε στο 9,10% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας (14.150.590 μετοχές) που άλλαξε χέρια στην τιμή του 0,4 ευρώ ανά μετοχή, με την αξία της συναλλαγής να διαμορφώνεται στα 5.660.236 ευρώ και τη μετοχή να κλείνει ενισχυμένη κατά 10,26%. Λίγες μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί μία ακόμη εντυπωσιακή σε όγκο συναλλαγή, καθώς άλλαξε χέρια το 4,69% των μετοχών της εταιρίας, και πάλι χωρίς να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες. Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή οι πληροφορίες ανέφεραν ότι επρόκειτο για ενδοομιλικές συναλλαγές των Ολλανδών επενδυτών που δεν επιφέρουν μεταβολές στα ποσοστά τους.

 

Παρότι επισήμως τηρείται σιγή, παρασκηνιακά η κουβέντα γύρω από τη Forthnet έχει φουντώσει για τα καλά. Εκείνο που ανεπισήμως τονίζεται είναι ότι πωλητής των μετοχών της εταιρίας δεν είναι η Emirates International Telecommunications, στην οποία ανήκει το 37,1013% της Forthnet.

 

Στη συζήτηση των πιθανών αγοραστών «έπεσε» όπως ήταν αναμενόμενο και το όνομα της Hellas OnLine, χωρίς όμως κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται. Οι δύο εταιρίες εδώ και πολλούς μήνες έχουν ξεκινήσει έναν διάλογο εξετάζοντας ακόμη και το ενδεχόμενο πιθανής συγχώνευσής τους, ωστόσο, προς το παρόν, δεν φαίνεται ότι υπάρχουν νεότερα στην υπόθεση αυτή. Στους υποψήφιους αγοραστές αναφέρθηκε ακόμη η Wind Hellas, αλλά κάτι τέτοιο διαψεύδεται από την πλευρά της εταιρίας.

 

Αύξηση εσόδων και ζημιών

 

Να σημειώσουμε ότι η Forthnet κατέχει την πρώτη θέση στην παροχή υπηρεσιών ΑΠΤΒ, με εκτιμώμενο συνολικό μερίδιο αγοράς 32,79%. Σύμφωνα με την εταιρία, οι συνδρομητές Broadband στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2010 ανήλθαν στους 461.343.

 

Στο 3ο τρίμηνο του 2010, τα έσοδα από τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες ήταν 54,7 εκατ. ευρώ και αυξήθηκαν κατά 17,7% έναντι του 2009, με τις υπηρεσίες ΑΠΤΒ να συνεισφέρουν τη μεγαλύτερη αύξηση. Ο όμιλος στο ίδιο διάστημα κατέγραψε και αύξηση των ζημιών του στα 45,448 εκατ. ευρώ έναντι 25,048 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2009.

 

Nα σημειώσουμε, τέλος, ότι μέσα στον Οκτώβριο ο όμιλος Forthnet προχώρησε σε μία εντυπωσιακή κίνηση επεκτείνοντας τη συνεργασία με τη Super League, για τη μετάδοση των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος μέχρι και την αγωνιστική περίοδο 2013 - 2014. Πάντως, όπως επισημαίνεται από τους αναλυτές, το αυξημένο κόστος απόκτησης των δικαιωμάτων της Super League, σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες, ενδεχομένως να υποχρεώσει την εταιρία σε ζημίες το 2011.

 

Source.png Πηγή: euro2day.gr