Κοινή πρόταση κατέθεσαν το Vodafone Group και η Wind Hellas για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της εταιρείας Forthnet. Το ποσό ανέρχεται μεταξύ 112 εκατ. και 125 εκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά καθώς και την ανάληψη των δανείων και όλων των οικονομικών υποχρεώσεων της Forthnet.

Υπολογίζεται ότι τα δάνεια και οι υποχρεώσεις ανέρχονται σε 663 εκατομμύρια ευρώ (€325 εκατ. σε τραπεζικά δάνεια και 200 εκατ. ευρώ σε βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις). Σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, το τίμημα για την εξαγορά των μετοχών της Forthnet -που δεν κατέχουν Vodafone και Wind- θα κυμανθεί μεταξύ 1,70 και 1,90 ευρώ ανά μετοχή.

 

Η συγκεκριμένη πρόταση, έρχεται μετά τη μη δεσμευτική πρόταση του OTE για την εξαγορά όλων των δραστηριοτήτων της συνδρομητικής τηλεόρασης NOVA, που ανέρχεται σε περίπου 250 εκατ. με 300 εκατομμύρια ευρώ. Η Forthnet ανέφερε, ότι δεν υπάρχει κάποια σημαντική εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα οπότε και δεν υπάρχει κάτι νεότερο να αναφέρουμε (σύμφωνα με πληροφορίες, η Forthnet δεν έχει απαντήσει ακόμη στον ΟΤΕ).

 

Να αναφέρουμε ότι η πρόταση των Vodafone Group και Wind Hellas περιλαμβάνει την ικανοποίηση ορισμένων όρων και προϋποθέσεων (διενέργεια οικονομικού και νομικού ελέγχου, αποκλειστικές διαπραγματεύσεις) που στη συνέχεια ενδεχομένως θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην υποβολή δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους της Forthnet, σύμφωνα με το Ν. 3461/2006, η οποία θα είχε την στήριξη της εταιρείας.

 

Link.png Site: Το Βήμα

Link.png Site: Ναυτεμπορική