Aλλαγή του τηλεπικοινωνιακού σκηνικού έχουμε από χθες, καθώς η εξαγορά του συνδρομητικού καναλιού Nova της Forthnet θεωρείται γεγονός, καθώς συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι απομένουν μόνο οι υπογραφές με τους Νοτιοαφρικανούς της Netmed.

 

Υστερα από διαπραγματεύσεις και υπαναχωρήσεις που κράτησαν επί εβδομάδες έγινε γνωστό ότι αποχώρησε το τηλεπικοινωνιακό fund ΑPAX, καθώς οι εκπρόσωποί του δεν θεώρησαν σωστό να εξαγοράσουν με υπερτίμημα μια εταιρεία την οποία εκτιμούσαν ως αξία περί τα 400 εκατ. ευρώ.

 

Tελικώς, η Forthnet αποκτά το NOVA με στόχο να το εντάξει στην πλατφόρμα υπηρεσιών που παρέχει μέσω της τεχνολογίας Triple play.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι υπηρεσίες του Nova θα συνδυαστούν με την τηλεφωνία, το Ιnternet και τις υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία.

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διοίκηση της Forthnet βρίσκεται ήδη σε αναζήτηση χρηματοδότησης, καθώς το τίμημα της εξαγοράς σύμφωνα με ορισμένες πηγές ενδέχεται να φθάσει περί τα 450 - 500 εκατ. ευρώ.

 

Πηγές της εισηγμένης εταιρείας αναφέρουν ότι το τίμημα θα ανέλθει στα 430 εκατ. ευρώ, αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται, καθώς η αποχώρηση του Private Equity Fund της Apax δεν ήταν η πρώτη. Ενα ακόμη γνωστό στην Ελλάδα βρετανικό fund είχε βολιδοσκοπήσει τη Νetmed αλλά οι απαιτήσεις των Νοτιοαφρικάνων δεν συμβάδιζαν με τη στρατηγική του fund, που ήθελε να αγοράσει φθηνά για να μπορέσει να πωλήσει αργότερα.

 

Ενημέρωση : Σύμφωνα με ανακοίνωση της forthnet στο Χ.Α.Α, ολοκληρώθηκε η εξαγορά των NETMED Ν.V. και INTERVISION (SERVICES) B.V. Η Netmed αποτελεί τη μητρική των, μεταξύ άλλων εταιρειών, NETMED HELLAS A.E. και MULTICHOICE HELLAS A.E. οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα και στην Κύπρο (NOVA).

 

Link.png Site: Ανακοίνωση

Source.png Πηγή: protothema.gr