Με σχετική επιστολή που απέστειλε στον σύμβουλο που υλοποιεί την διαγωνιστική διαδικασία αλλά και σε υψηλόβαθμα στελέχη των πιστωτριών τραπεζών της γνωστής εταιρείας τηλεπικοινωνιών, η Alter Ego Mass Media, συμφερόντων του Ομίλου Μαρινάκη έκανε γνωστό ότι αποσύρεται από τις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του ελέγχου της Forthnet.

Στην επιστολή της, η Alter Ego Mass Media αφήνει αιχμές για τους χειρισμούς στελεχών της Alpha Bank, αναφέροντας πως με την στάση τους δημιούργησαν ανυπέρβλητα εμπόδια στην υλοποίηση της συμφωνίας, καθώς όπως ισχυρίζεται η εταιρεία του Ομίλου Μαρινάκη, η τράπεζα αντί να διευκολύνει τη συμφωνία, επιδίωξε την εξεύρεση ανταγωνιστικών προσφορών ενώ αρνήθηκε την παροχή ρευστότητας στη Forthnet, αποδεχόμενη το αίτημα αποδέσμευσης των λογαριασμών της, όταν όλες οι υπόλοιπες πιστώτριες τράπεζες το είχαν αποδεχτεί.

Αναμφισβήτητα πρόκειται για μία ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη, καθώς η διαδικασία εξεύρεσης λύσης για την σωτηρία της Forthnet εξελισσόταν τα τελευταία χρόνια χωρίς αποτέλεσμα και με ανατροπές. Να αναφέρουμε ότι η Alpha Bank είναι ο τρίτος σε μέγεθος πιστωτής -μεταξύ των τραπεζικών ιδρυμάτων- με πρώτη την Εθνική Τράπεζα και δεύτερη την Τράπεζα Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία εξαγοράς  βρισκόταν ένα βήμα πριν «πέσουν οι υπογραφές» και μετά από μελέτες και προετοιμασίες μηνών. Μετά από την εξέλιξη αυτή, οι τράπεζες θα επιδιώξουν την απελευθέρωση κεφαλαίων, ώστε να χρησιμοποιηθούν για να εξυπηρετήσει η εταιρεία της υποχρεώσεις της αλλά και για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της. Η Forthnet, να αναφέρουμε, ότι έχει ήδη πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα για τη μείωση του λειτουργικού της κόστους.

Capital | Euro2day

  • Like 2
  • Thanks 1
  • Sad 2