Στρατηγική κίνηση που αλλάζει το χάρτη αλλά και τις συνθήκες ανταγωνισμού στην αγορά των τηλεπικοινωνιών και της παροχής περιεχομένου, θεωρείται από κύκλους προσκείμενους στη FORTHnet, η συμφωνία απόκτησης της ψηφιακής δορυφορικής πλατφόρμας NOVA, έναντι καθαρού τιμήματος 430 εκατ. ευρώ.

 

Ωστόσο, όπως αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες του euro2day.gr, ενδέχεται να υπάρξει σύντομα και νέο deal, σε συνέχεια της υπόθεσης NOVA.

 

Κατα τις πληροφορίες αυτές, διεξάγονται ήδη διαπραγματεύσεις με την μη εισηγμένη εταιρία τηλεπικοινωνιών On Telecoms, αντικείμενο των οποίων είναι η ενδεχόμενη απορρόφηση της απο την εισηγμένη FORTHnet.

 

Συγκεκριμένα, εφόσον ευοδωθούν οι επαφές, οι μέτοχοι της πρώτης θα αποκτήσουν μετοχές της δεύτερης, ενώ θα ακολουθήσει η υλοποίηση μιας ακόμη μεγαλύτερης αύξησης κεφαλαιού, (περαν των "έως και 300" εκατ. ευρω που θα αντληθούν για τη NOVA) προκειμένου μέρος της να διοχετευθεί στις δραστηριότητες της On Telecoms.

 

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ως τώρα δεν έχει υπάρξει συμφωνία.

 

Από την πλευρά της η On Telecoms φέρεται να έχει διενεργήσει πρόσφατα κύκλο επαφών σε τουλάχιστον δύο ακόμη "μέτωπα", αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις για το μέλλον της, σε μια αγορα που απαιτεί πλέον μέγεθος αλλά και προσβάσεις σε ισχυρά χρηματοδοτικά κεφάλαια.

 

Source.png Πηγή: Euro2day