Την πρώτη πιλοτική υλοποίηση δικτύου FTTH (Fiber to the home) στην Αττική ανακοίνωσε σήμερα η Forthnet σε συνεργασία με το Δήμο Νέας Σμύρνης.

 

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η πρώτη φάση θα καλύψει τουλάχιστον 2000 νοικοκυριά στη συγκεκριμένη περιοχή ενώ σε σύγκριση με τα δίκτυα VDSL, τα δίκτυα FTTH φέρνουν την οπτική ίνα μέχρι το σπίτι του συνδρομητή αντικαθιστώντας τα δίκτυα χαλκού, διασφαλίζοντας παράλληλα την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η ταχύτητα πρόσβασης επιλέγεται από τον χρήστη και είναι εγγυημένη με ταχύτητες που φτάνουν το 1 Gbps download / 100 Mbps upload.

 

Όπως αναφέρει η Forthnet, σε πρώτη φάση στο πιλοτικό της Forthnet οι συνδρομητές του FTTH δικτύου, θα είναι σε θέση να απολαμβάνουν ταχύτητες πρόσβασης που θα ξεπερνούν τα 100 Mbps, ενώ εκτός από υπηρεσίες φωνής και γρήγορου Internet θα παρέχονται και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας, όπως τηλεόραση, gaming, cloud services και άλλες καινοτόμες υπηρεσίες που θα προστίθενται εν καιρώ.

 

Για την επιλογή του συγκεκριμένου δήμου σημαντικό ρόλο έπαιξαν τα δημογραφικά χαρακτηριστικά των κατοίκων του τα οποία «ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της νέας τεχνολογίας και συμβαδίζουν με την πρωτοποριακή αντίληψη της Δημοτικής αρχής που προωθεί νέες υπηρεσίες προς τους δημότες και συμμετέχει ενεργά στην ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής.»

 

«Ο Όμιλος Forthnet πιστεύει ότι η στρατηγική για τη μετάβαση στα δίκτυα νέας γενιάς θα πρέπει να βασιστεί στην αρχιτεκτονική του FTTH κατ΄ ελάχιστον για τις αστικές περιοχές, όπως αυτή έχει στρατηγικά προσδιοριστεί και από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, ώστε η χώρα να κάνει το αναγκαίο τεχνολογικό άλμα και να φθάσει στο επίπεδο των προηγμένων τεχνολογικά χωρών στις υποδομές τηλεπικοινωνιών», σχολίασε ο κ. Γιάννης Καβακλής, Γενικός Εμπορικός Διευθυντής Ομίλου Forthnet.