Διεθνής σπείρα, που διακινούσε παράνομα τηλεοπτικό περιεχόμενο σε Ελλάδα, Κύπρο και τρίτες χώρες, εξαρθρώθηκε από τη συνεργασία διωκτικών αρχών σε όλη την Ευρώπη.

Επικεφαλής των ερευνών ήταν η κυπριακή αστυνομία, η οποία συνεργάστηκε με την αστυνομία της Ελλάδας, της Ολλανδίας, της Βουλγαρίας, με τη Europol, καθώς και με μέλη της Audiovisual Anti-Piracy Alliance (AAPA ), όπως τη Nova.

Το κύκλωμα προσέφερε πρόσβαση σε ελληνικά, κυπριακά και διεθνή κανάλια. Οι υπηρεσίες παρέχονταν μέσω μεταπωλητών σε όλη την Ευρώπη, με μηνιαία συνδρομή μόλις 20 ευρώ.

Αποτέλεσμα των ερευνών ήταν να πραγματοποιηθούν επιδρομές σε 17 κατοικίες στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν 4 ύποπτοι, ενώ τέθηκαν εκτός λειτουργίας σέρβερ που παρείχαν παράνομη πρόσβαση στα κανάλια.

Συνδρομή στο έργο των αρχών είχαν μέλη της AAPA, όπως η Nova στην Ελλάδα και η Irdeto η οποία ειδικεύεται στην ασφάλεια ψηφιακών εφαρμογών. Μαλιστα, το στέλεχος της ΑΑΡΑ Sheila Cassells εξήρε τον ρόλο των δύο εταιρειών, σημειώνοντας πως βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της καταπολέμησης της πειρατείας.

ΑΑΡΑ

  • Confused 1