Άμεσα ξεκινά η διαδικασία αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της On Telecoms κατά 30 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου η εταιρεία να καλύψει τις υποχρεώσεις της αλλά και να εξυπηρετήσει το επενδυτικό της πρόγραμμα.

 

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της On Telecoms, που υπολογίζεται ότι θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του επόμενου μήνα, θα καλύψουν οι παλιοί μέτοχοι της εταιρείας, όπως σχεδίαζαν να κάνουν και στο πλαίσιο υλοποίησης της συμφωνίας για την συγχώνευση της με την Ζήνων, σχέδιο που τελικώς ναυάγησε υποχρεώνοντας την On Telecoms να αφήσει προς το παρόν στην άκρη τα σχέδια για είσοδό της στην χρηματιστηριακή αγορά.

 

Να σημειωθεί ότι ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία χωρίς όμως να υπάρχουν εξελίξεις προς αυτή την κατεύθυνση.

 

Πάντως η δύσκολη οικονομική συγκυρία και η αλλαγή των πλάνων της οδηγεί την On Telecoms και σε αναπροσαρμογή της αναπτυξιακής της στρατηγικής.

 

Προς την κατεύθυνση αυτή είναι εξαιρετικά πιθανόν να μην υλοποιηθεί η εξαγγελθείσα πρόθεση της εταιρείας να αναλάβει την μετάδοση των αγώνων του Champions League για τα επόμενα τρία χρόνια.

 

Το κόστος για την μετάδοση των αγώνων το οποίο, παρότι δεν είχε ανακοινωθεί, εκτιμούνταν στα 21 εκατομμύρια ευρώ για όλη την τριετή περίοδο είναι, όπως φαίνεται, το σοβαρότερο πρόβλημα για την υλοποίηση της συγκεκριμένης συμφωνίας, που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Νοέμβριο.

 

Source.png Πηγή: euro2day.gr