Νέες πληροφορίες για συνέχιση των συνομιλιών ανάμεσα στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας Vodafone και στην εταιρία σταθερής τηλεφωνίας On Telecoms έρχονται να προστεθούν στον κύκλο επαφών που πραγματοποιεί η τελευταία εταιρία με απώτερο σκοπό την εύρεση επενδυτικών κεφαλαίων.

 

Ως γνωστόν, η διοίκηση της On Telecoms έχει εντείνει το τελευταίο διάστημα τις προσπάθειές της για την είσοδο στρατηγικού επενδυτή και, όπως αναφέρει στέλεχος της τηλεπικοινωνιακής αγοράς, η προοπτική μιας συμφωνίας ανάμεσά τους έχει αυξηθεί μετά και την απόφαση της Vodafone να εισέλθει δυναμικότερα στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας.

 

Άλλωστε και ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Vodafone κ. Ν. Σοφοκλέους έχει γνωστοποιήσει δημοσίως την πρόθεση της εταιρίας να αποκτήσει αυτόνομη παρουσία στον τομέα της σταθερής τηλεφωνίας το πρώτο εξάμηνο του 2009 και να προσφέρει όλες τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες που υπάρχουν στην αγορά αυτή τη στιγμή, όπως IPTV, ευρυζωνικό δίκτυο κ.ά.

 

Επίσης, το γεγονός ότι η Wind συνδυάζει υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας μέσω της Tellas και η Cosmote μέσω του ΟΤΕ οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στο θέμα αυτό η Vodafone μειονεκτεί, με επιπτώσεις και στη συνδρομητική βάση της, γεγονός που αποτελεί και τον κύριο λόγο επικέντρωσή της στον χώρο των υπηρεσιών σταθερής τηλεφωνίας.

 

Source.png Πηγή: euro2day.gr