Μετοχικές ανακατατάξεις καταγράφονται στην On Telecoms λόγω της αύξηση κεφαλαίου ύψους 26 εκατ. ευρώ που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το fund Argo Capital Partners Ltd αύξησε το ποσοστό συμμετοχής του στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, έχοντας μέχρι στιγμής καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της. Εκτιμάται ότι πλέον κατέχει ποσοστό σημαντικά πάνω από το 50% της On Telecoms, χωρίς όμως να είναι οριστικό αφού, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, τα οριστικά ποσοστά θα προκύψουν μετά το πέρας του δεύτερου σκέλους της αύξησης.

 

Σημειώνεται ότι προ της ΑΜΚ, στο μετοχικό κεφάλαιο της On Telecoms το Argo Capital Partners Ltd κατείχε ποσοστό με 44% και το εναπομένον βρισκόταν στα χέρια των διευθυντικών στελεχών της, με τους Έλληνες να κατέχουν το 32% και του Ιταλούς το 24%. Το Argo Capital Partners Ltd είναι ένα από τα fund της Argo Capital Management, συμφερόντων του επιχειρηματία Ανδρέα Ριαλά, πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Deutsche Bank.

 

To Argo Capital Partners βρίσκεται υπό τη διαχείριση της Argo Capital Management η οποία μέχρι πρότινος ελεγχόταν από την Absolute Capital Management, εισηγμένη στο χρηματιστήριο του AIM. Ωστόσο, οι μέτοχοι της Absolute Capital Management αποφάσισαν την αποσύνδεση της Argo, ώστε να επιδιωχθεί η εισαγωγή της στη χρηματιστηριακή αγορά του ΑΙΜ, κάτι που ωστόσο δεν έχει ακόμη επιτευχθεί.

 

Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία στο τέλος του 2008 διέθετε πελατειακή βάση 103 χιλιάδων συνδρομητών, ενώ την ίδια περίοδο ο κύκλος εργασιών της ανήλθε στα επίπεδα των 48 εκατ. ευρώ.

 

Από τα τέλη του 2008, όταν και ανακοινώθηκε επισήμως η ακύρωση της συγχώνευσης με τη Ζήνων μέσω της οποίας η On Telecoms θα εισερχόταν στο Χ.Α., η εταιρεία φερόταν να βρίσκεται σε επαφές με επενδυτικά σχήματα και στρατηγικούς επενδυτές για την επίτευξη μετοχικής συνεργασίας, προωθώντας παράλληλα το θέμα της αύξησης κεφαλαίου.

 

Η κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας θα επιτρέψει να επιτευχθεί ο στόχος της διοίκηση της On Telecoms που επιδιώκει να εμφανίσει μέσα στο 2009 θετικό EBITDA και να διατηρηθεί σε αυτό το επίπεδο για ολόκληρο το 2010.

 

Source.png Πηγή: capital.gr