Η φετινή χρονιά μας επιφυλάσσει φαίνεται αρκετές εκπλήξεις σχετικά με τις ανέπαφες συναλλαγές, με τη Vodafone να ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη Visa και την Carta Worldwide, δίνοντας πολύ σύντομα τη δυνατότητα στους Έλληνες πελάτες να χρησιμοποιήσουν το κινητό τους ως ψηφιακό πορτοφόλι.

Η νέα λειτουργία της Vodafone αναμένεται να εγκαινιαστεί από το δεύτερο τρίμηνο του έτους, και για τη λειτουργία της απαραίτητη είναι μια Vodafone NFC SIM, αποκλειστικά και μόνο για android smartphones. Μετά την προμήθεια της, ο πελάτης θα πρέπει να εισάγει τα στοιχεία του στην ειδική εφαρμογή ψηφιακού πορτοφολιού συμπεριλαμβανομένου της πιστωτικής κάρτας, με την αποθήκευση των στοιχείων να γίνονται στη SIM με διαφορετικό όμως όνομα από αυτό της κάρτας για λόγους ασφαλείας.

 

Κατά τη ρύθμιση της εφαρμογής, ο πελάτης θα πρέπει να επιβεβαιώσει μέσω της υπηρεσίας πιστοποίησης της Visa ότι είναι ο νόμιμος κάτοχος της κάρτας και στη συνέχεια μπορεί να πληρώσει το ποσό της συναλλαγής τοποθετώντας το smartphone του σε ένα τερματικό το οποίο δέχεται ανέπαφες πληρωμές. Για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια, ο χρήστης μπορεί να δηλώσει ένα 4ψηφιο κωδικό αλλά και να ελέγξει το ιστορικό πληρωμών από το κινητό του όποτε θέλει.

 

Ήδη το ψηφιακό πορτοφόλι της Vodafone είναι σε λειτουργία στη Γερμανία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και την Ολλανδία , αποτελώντας μέρος της στρατηγικής mCommerce της εταιρείας η οποία σχεδιάστηκε για να παρέχει εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής μέσω κινητού τηλεφώνου αντικαθιστώντας τα κέρματα, τα τραπεζογραμμάτια και τις πλαστικές κάρτες.