Την εμπορική διάθεση του 5G δικτύου της ανακοίνωσε σήμερα η Vodafone.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση, οι πρώτοι σταθμοί έχουν ενεργοποιηθεί σε περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2022, η Vodafone φιλοδοξεί να επιτύχει πληθυσμιακή κάλυψη της τάξης του 40%. Αυτή αφορά τις πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, Βόλος, Ιωάννινα, Χανιά, Τρίκαλα, Χαλκίδα, Κατερίνη, Σέρρες, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Λαμία, Καλαμάτα και Ρόδο. 

Επιπλέον σύμφωνα με την εταιρεία, ο εκμοντερνισμός του δικτύου 4G που πραγματοποιείται παράλληλα, προσφέρει στους συνδρομητές της εταιρείας «βελτιωμένη εμπειρία διασύνδεσης και μεγαλύτερες ταχύτητες – έως και 50% - από την πρώτη μέρα». 

Στα πλαίσια της έναρξης εμπορικής διάθεσης του 5G δικτύου της, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone Ελλάδας, Χάρης Μπρουμίδης δήλωσε: «Το ταξίδι του 5G ξεκίνησε και είμαστε αποφασισμένοι να προσφέρουμε στους πολίτες και τις επιχειρήσεις της χώρας εφαρμογές από το αύριο, που θα αλλάξουν τη ζωή τους. Οι επενδύσεις που υλοποιούμε σε δίκτυα και τεχνολογίες μας, θα βοηθήσουν την Ελλάδα να επιταχύνει την πορεία της προς το ψηφιακό αύριο. Η επόμενη δεκαετία θα είναι η δεκαετία του 5G και η σταδιακή ψηφιοποίηση της ελληνικής κοινωνίας θα απελευθερώνει όλο και περισσότερες δυνατότητες σε ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σε κάθε άκρη της Ελλάδας.

Οι άνθρωποι της Vodafone νοιώθουμε βαθιά συγκινημένοι που ήδη από την αρχή αυτής της διαδρομής καταφέραμε να αποδείξουμε πως η νέα αυτή τεχνολογία δίνει νέα πνοή στις δυνατότητες και ευκαιρίες για όλους, ακόμη και για άτομα με αντικειμενικά εμπόδια στη ζωή τους». 

  • Like 1
  • Thanks 1