Με σημερινή της ανακοίνωση η Vodafone, απευθύνεται σε ιδιώτες και επαγγελματίες που επιλέγουν κάποιο πρόγραμμα VDSL της εταιρείας, χωρίς όμως να μένουν ικανοποιημένοι από την παρεχόμενη ταχύτητα.

Με την "Εγγύηση Δικτύου" που παρέχει η Vodafone, πλέον ο συνδρομητής μπορεί να αποζημιωθεί αν η ταχύτητα συγχρονισμού είναι μικρότερη από τα 45 Mbps έχοντας επιλέξει το πακέτο των 50 Mbps, με τη Vodafone να προχωρά σε έκπτωση 5% στο ονομαστικό πάγιο κάθε λογαριασμού. Για το σκοπό αυτό ο γνωστός πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα που παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το τι είναι η ταχύτητα συγχρονισμού και πως αυτή μπορεί να μετρηθεί. Στην ίδια ιστοσελίδα ο συνδρομητής μπορεί να βρει και μια φόρμα την οποία θα πρέπει να συμπληρώσει σε περίπτωση που ο συγχρονισμός VDSL πέφτει κάτω από τα 45 Mbps (download).

 

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η "Εγγύηση Δικτύου" της Vodafone αφορά αποκλειστικά και μόνο συνδέσεις VDSL και όχι ADSL όπου το δίκτυο θεωρείται πιο απρόβλεπτο. Στα σχέδια της εταιρείας και σε συνεργασία με τον Ο.Τ.Ε και τη Wind, βρίσκεται η ανάπτυξη δικτύου οπτικών ινών στην Ελλάδα έως το 2020 και με ταχύτητες άνω των 100 Mbps. Πρόσφατα μάλιστα, το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας καθώς και η ανάθεση περιοχών εγκρίθηκε από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), με τις σχετικές εργασίες να αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.