Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της πολυαναμενόμενης τηλεοπτικής πλατφόρμας της Wind με την ονομασία Vision πραγματοποιήθηκαν σήμερα, με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Νάσο Ζαρκαλή να αναφέρει ότι η εταιρεία μπαίνει στη συγκεκριμένη αγορά προκειμένου να την αλλάξει. 

Αρχικά, η πρόταση της Wind παρέχεται μόνο σε συνδρομητές της που διαθέτουν ευρυζωνική σύνδεση, με προτεινόμενη ταχύτητα τουλάχιστον τα 6Mbps προκειμένου να διασφαλίζεται η απρόσκοπτη παρακολούθηση του προγράμματος, ειδικά όταν αυτό μεταδίδεται σε HD ανάλυση. Μάλιστα η πλειοψηφία των καναλιών που υπάρχουν στην πλατφόρμα μεταδίδεται στη συγκεκριμένη ανάλυση.

Κέντρο της συνολικής εμπειρίας Wind Vision είναι ο αποκωδικοποιητής μάρκας Technicolor, ο οποίος έρχεται σε μικρό σχήμα και αποτελεί στην ουσία ένα Android TV Box. Τρέχει την έκδοση 7.1.1 και περιλαμβάνει Play Store έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να κατεβάσει το παιχνίδι ή την εφαρμογή που τον ενδιαφέρει μέσα από μια συλλογή 3.000 προτάσεων της πλατφόρμας Android TV. Στην περίπτωση των παιχνιδιών, υποστηρίζονται οι συνδέσεις bluetooth χειριστηρίων πάνω στον αποκωδικοποιητή, ο οποίος στην ουσία μετατρέπεται και σε παιχνιδοκονσόλα. Με μικρό σχήμα, το Android TV Box της Wind στηρίζεται στο Amlogic S905D SoC, με τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στο 1.5GHz, 2GB μνήμη και 8GB αποθηκευτικού χώρου. Υποστηρίζει ακόμα Wi-Fi, Bluetooth αλλά και την τεχνολογία DVB-T/T2 για τη μετάδοση των επίγειων καναλιών της Digea πλατφόρμας μόλις συνδεθεί πάνω του το καλώδιο της κεραίας.

Περνώντας στα κανάλια, η Wind Vision περιλαμβάνει από την πρώη μέρα λειτουργίας της περισσότερα από 60 επιλογές. Συγκεκριμένα η λίστα αποτελείται από τα εξής κανάλια:

5ae060f43163c_WindVision.jpg.19ad5fa9611f2a10a6006a85c8d3b5f6.jpg

Παράλληλα η Wind ανακοίνωσε και στρατηγική συνεργασία με το Netflix, το οποίο θα είναι διαθέσιμο ως προεγκατεστημένη εφαρμογή στην πλατφόρμα, με υποστήριξη 4K ανάλυσης και HDR10. H πρόσβαση θα μπορεί να γίνει απευθείας πατώντας το αποκλειστικό πλήκτρο πάνω στο χειριστήριο.

Στις διαθέσιμες cloud υπηρεσίες στις οποίες έχει πρόσβαση ο χρήστης μέσα από το μενού του αποκωδικοποιητή, ξεχωρίζει αρχικά το Catch Up, κάτι αντίστοιχο με το Replay TV της Cosmote TV, όμως στην περίπτωση της Wind, ο χρήστης μπορεί να δει το πρόγραμμα που τον ενδιαφέρει πηγαίνοντας πίσω στο χρόνο ακόμα και σε διάστημα 7 ημερών έναντι 2 της Cosmote TV. Μέσα από την εφαρμογή Wind Vision η οποία είναι διαθέσιμη στο Play Store και το App Store, είναι δυνατή η εμφάνιση του προγράμματος για τις επόμενες ημέρες, ενώ η Wind δίνει την επιλογή θέασης της πλειοψηφίας του προγράμματος ζωντανά με smartphone ή tablet (αρχικά όχι με φορητό υπολογιστή) μέσω ασύρματου δικτύου και δικτύου κινητής τηλεφωνίας από οποιοδήποτε πάροχο. Ακόμα υποστηρίζεται παράλληλη θέαση σε έως και τρεις διαφορετικές συσκευές.

5ae06104a8da4_windvision.jpg.c4935fec1065d3671ae28af14ecf56ec.jpg

Διαθέσιμα είναι δύο συνδρομητικά πακέτα, το Family Pack με κόστος €9.90 το οποίο περιλαμβάνει όλα τα κανάλια της πλατφόρμας εκτός από τα novaSports, καθώς και το Full Pack με κόστος €24,90 στο οποίο περιλαμβάνονται και τα αθλητικά κανάλια της Nova. Όσοι επιλέξουν οποιοδήποτε από τα συνδρομητικά πακέτα θα λάβουν δώρο 3 μήνες δωρεάν συνδρομή στο Netflix, ενώ οι κάτοχοι του VDSL και Fiber συνδέσεων, θα έχουν τη δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης στο Netflix για 6 μήνες.

  • Like 5